Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Live-action serie van Dungeons & Dragons gaat niet verder bij Paramount+

Paramount+ heeft ervoor gekozen om niet door te gaan met de serie gebaseerd op Hasbro's Dungeons & Dragons.
Dit bericht komt bijna anderhalf jaar nadat de Paramount-streamer het project in januari 2023 een directe serieorder van acht afleveringen gaf. Destijds was het een coproductie tussen eOne, dat eigendom was van Hasbro en de serie had ontwikkeld, en Paramount Pictures.

15480 Dungeons & Dragons

Na de verkoop van eOne aan Lionsgate in december 2023 wordt het project nu geleid door Hasbro's eigen divisie Hasbro Entertainment en zal het een creatieve update ondergaan voordat het wordt uitgezet naar andere potentiële kopers, zowel productiepartners als platforms, aldus de bronnen.

De veranderingen omvatten een nieuw creatief team. De versie, die verkocht werd aan Paramount+, was van bedenker Rawson Marshall Thurber, die het script schreef voor de pilot en de eerste aflevering zou regisseren. Hij werd vervolgens vergezeld door Drew Crevello, die in april 2023 aan boord kwam als uitvoerend producent en showrunner.

Hasbro, dat alle rechten op het onderliggende materiaal behoudt, blijft zich inzetten om een live-action Dungeons & Dragons-serie van de grond te krijgen als onderdeel van een breder universum, waartoe ook de speelfilm Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves uit 2023 en de nu spelende Broadway Dungeons & Dragons-show The Twenty-Sided Tavern behoren.

Met mensen, elven, orks en andere fantastische wezens die zich bezighouden met oorlogen, schattenjachten en campagnes, wordt het D&D-spel, een van Hasbro's belangrijkste franchisemerken van Wizards of the Coast, geleid door een gastheer, bekend als de Dungeon Master, en gebruikt het de kenmerkende meerzijdige dobbelstenen. Meer dan 50 miljoen fans hebben D&D gespeeld sinds het 49 jaar geleden voor het eerst werd gelanceerd, inclusief videogames en livestream entertainment op Twitch en YouTube.

Net als de entertainmentactiviteiten van Hasbro, is Paramount ook in transitie, met meerdere potentiële kopers die rond het bedrijf draaien dat is gebouwd rond de 102 jaar oude filmstudio met dezelfde naam.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten