Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Dana Walden over toekomst van Pitch, Gotham, 24: Legacy en The Exorcist

FOX Television Group voorzitter en CEO Dana Walden vertelde: “Geweldige entertainment kan ook een geweldige sociale boodschap hebben, ‘maar’ de beste entertainment takelt sociale issues op een naadloze manier.” Daarmee had Walden het op de INTV conferentie in Jeruzalem over de aankomende serie Shots Fired, die twee zaken behandeld van raciale schietincidenten in een kleine zuidelijk stad.

Maar Walden besprak ook de toekomst van diverse FOX-series als 24: Legacy, Pitch, The Exorcist en Gotham. Van de laatste verwacht Walden dat er binnenkort een vernieuwing zal worden aangekondigd.

Voor 24: Legacy heeft ze niet veel hoop, mede dankzij de neerwaartse spiraal in kijkcijfers als het serie-achtige karakter van het verhaal. “Ik ben wel een beetje verdrietig want ik voel dat het een echte goede serie is. We krijgen zo’n zeven à acht miljoen kijkers over zeven dagen per aflevering. En dat is niet slecht. We hadden echt hoge verwachtingen van de serie. Misschien was onze première strategie een beetje over ambitieus. […] Ik ben erg trots op de serie en enorm dankbaar naar de bedenkers, makers en geweldige acteurs die werkelijk fantastisch werk hebben gedaan. Ik vraag mij af of een uitzending een dergelijk doorlopend verhaal kan volhouden.”

Op de vraag over de vernieuwingskansen zei Walden: “We zullen het moeten afwachten. Ik zou niet liever zien dan de serie terug te brengen ik denk dat het echt goed is. Maar we moeten zien hoe onze pilots het gaan doen, hoe 24: Legacy het blijft doen en alle informatie afwegen die we hebben in mei.”

The Exorcist is eigenlijk al door de Magere Hein van series begraven, maar Walden weigert een tweede seizoen van de horror-serie uit te sluiten. Eigenlijk geldt hetzelfde voor de honkbal dramaserie Pitch. “Ik ben niet zeker. Over beide zijn we in gesprek. The Exorcist was eigenlijk de tijdperiode vrijdagavond aan het verbeteren met ongeveer 35 procent en het is een interessante kans,” Walden legt meer overlevingskans in de handen van Pitch. “ {The Exorcist was} nooit een groot kijkcijferkanon vanwege het doorlopende verhaal maar ik vond de serie erg goed en consistent. Pitch? Groter gesprek.”

Welke serie hoop jij dat er vernieuwd gaat worden bij FOX?


Dana Walden
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (6)

Petertjuh4
7 maart 2017, 10:58
Ik vind Gotham nog steeds vermakelijk om iedere week te kijken, dus mag van mij zeker vernieuwd worden. Als ik zo lees gaan de andere drie series gecancelled worden. Pitch was op zich wel leuk en wel een leuke afwisseling, maar niet echt hoogstaand. Zou er ook niet rouwig om zijn als die gecancelled zou worden. 24 legacy slaat wat betreft de meeste planken wel mis. Ik had ook hoge verwachtingen van deze serie, maar tot dusver is het niet al te best. The exorcist heb ik zelf niet gezien.
0
sarlottje
7 maart 2017, 15:27
Ik hoop dat Pitch wordt verlengd!!
2
DavidPrice
8 maart 2017, 09:21
Ja! Dat hoop ik ook.
0
renzoroy
7 maart 2017, 16:56
exorcist was wel ok. Pitch niet gezien, gotham wordt steeds slechter, vooral door de liefdes romance tussen penguin en the riddler.... waar komt dat ineens vandaan....:/ 24 Legacy...nee haalt zeker niet het niveau van 24, plus dat het c.t.u. er mee betrokken is heeft het tot nu toe geen enkele connectie met de originele serie....
0
JanWillemK
7 maart 2017, 18:51
Op Gotham heb ik niets om aan te merken. De serie neemt zichzelf niet al te serieus en kijkt daarom lekker weg. Mag van mij nog even doorgaan zo!
0
Sol
7 maart 2017, 23:32
Pitch
1
Log in om een reactie achter te laten