Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
‘Gewoon’ televisie kijken steeds minder populair

‘Gewoon’ televisie kijken steeds minder populair

Vorige week berichtte MijnSerie al dat kabeltelevisie steeds minder populair werd, maar ook ‘gewoon’ televisie kijken wordt steeds minder populair. En daarmee bedoelen we op de bank ploffen en kijken naar de programma’s die op dat moment worden uitgezonden. Het terugkijken op een ander moment of kijken via internet is populairder aan het worden dan direct televisiekijken.

Telecompaper, marktonderzoeker, heeft aan plusminus 6600 kijkers gevraagd hoe hun kijkgedrag tegenwoordig is. De ondervraagde gaven aan dat ze ongeveer twee uur per dag voor de televisie zitten, dat wordt lineair kijken genoemd. Maar dat gedrag verschuift, want 61 procent van hun dagelijkse kijktijd besteden ze inmiddels aan een andere manier van kijken. Bij een vorige peilingen, zes maanden geleden, was dat nog 53 procent.

Er zijn grote verschillen te zien tussen leeftijdsgroepen. Nederlanders boven de 50 kijken gemiddeld 140 minuten op de traditionele manier naar de televisie, terwijl dit bij tieners slechts 68 minuten is. Onderzoek heeft uitgewezen dat een kwart van de huishoudens in Nederland geabonneerd is op een pluspakket, dus met extra zenders, boven op het basispakket. Dat zijn 1,87 miljoen huishoudens die de steeds populairder wordende pluspakket in huis hebben. Acht procent van de huishoudens hebben ook een abonnement op het betaalde sportkanaal FOX Sports.

Kijk jij nog ‘gewoon’ naar de televisie?

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (10)

anonymous
3 september 2015, 19:19
Ik kijk heel weinig tv. Op de 'gewone' tv kijk ik alleen sport en programma's als WIDM, Expeditie Robinson, VI en Flikken Maastricht.
0
misspanje
4 september 2015, 10:44
Ik kijk ook bijna geen tv neem alles op of kijk het terug,kijk maar heel zelde iets rechtstreeks
0
anonymous
4 september 2015, 12:46
Er is niks beters dan reclame 'doorspoelen'.
0
HollyGolightly
4 september 2015, 13:37
Ook hier wordt er zelden naar 'gewone' televisie gekeken. Al die rare uitzendschema's met series met reclame tussendoor.
Lang leve Netflix!
0
anonymous
5 september 2015, 00:16
Ik kijk enkel nog het ontbijt nieuws op RTL4 en that's it. Ik kijk gewoonweg geen TV meer omdat ik de Nederlandse TV achterloopt met series, en je word schijtziek van die reclames elke keer. Ik download alles tegenwoordig, en binnenkort met een dikke 500 Mbps glasvezel verbinding gaat dat er niet minder op worden. Ik weet dat het niet mag, maar om het goed te maken koop ik zo af en toe ook nog wel blu-rays :-) Ik heb daarom ook gewoon het basisabonnement genomen voor TV deze keer, ik kijk toch amper meer.
1
anonymous
5 september 2015, 14:33
ja ik kijk nog wel tv als er goede films of series op zijn anders weinig.
0
Stella4Ever
5 september 2015, 15:17
Ik neem meestal zo veel mogelijk series op, maar ik kijk ook gewoon rechtstreeks. Als er mooie films zijn, neem ik ook op.
0
anonymous
6 september 2015, 12:39
films en series kijk ik uitsluitend vanaf de htpc en in de slaapkamer vanaf de raspberry pi , heel soms op de tv kijk ik het nieuws en af en toe discovery of comedy central .
Films en series op tv vind ik ook helemaal niks door de vele reclames tussendoor .
0
HiMyNameIsJoey
10 september 2015, 23:09
Laat ik het zo zeggen: ik haat reclame.
0
anonymous
7 oktober 2015, 14:49
ik kijk eigenlijk nooit meer echt naar de ´normale tv´ alleen even in de ochtend voor school, maar dan ook alleen naar fox.
0
Log in om een reactie achter te laten