Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Netflix doet onderzoek; Hoe snel is een kijker verslaafd?

Netflix doet onderzoek; Hoe snel is een kijker verslaafd?

Het is niet het eerste onderzoek die Netflix heeft gedaan naar het kijkgedrag van mensen. In juni 2016 hebben ze al onderzocht welke soort serie het meest binge-watch waardig was. Nu hebben ze gekeken hoe snel de kijker verslaafd raakt aan een serie. Dus na hoeveel afleveringen gaat de kijker binge-watchen.

De hele wereld (190 landen waar Netflix te zien is) is precies op hetzelfde moment verslaafd aan een serie. Maar alleen in Nederland zijn we iets sneller en gaan we eerder binge-watchen en dus verslaafd. In het buiteland is de kijker na drie afleveringen verslaafd aan Stranger Things, in Nederland na slechts twee afleveringen. Voor de Gilmore Girls hebben kijkers zeven afleveringen nodig voor de kijker gaat binge-watchen.

Bij American Horror Story, Making a Murderer en Fuller House sloeg de verslaving na vier aflevering in. Voor Narcos had het buitenland vier afleveringen nog om verslaafd te raken, in Nederland was dat drie afleveringen voordat we vierkanten ogen kregen en alles wisten over Pablo Escobar.

Het ligt aan de verhaallijn die zorgt dat we meer willen zien, en het liefst in één dag of weekend. Michael Scofield komt er in de derde aflevering van Prison Break achter dat overleven in een gevangenis moeilijker is dan ontsnappen. Pas in de derde aflevering van Narcos krijgt Pablo Escobar politieke ambities en in Gilmore Girls krijgt Rory haar eerste kus pas in aflevering zeven. Allemaal omslagpunten waardoor de kijker direct de volgende aflevering wil gaan zien en zo ontstaat een serieverslaving.

Nog even op een rijtje:

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

anonymous
22 september 2016, 11:03
Eigenlijk heel herkenbaar. Maar bij mij zijn die getallen vaak ook het omslagpunt: blijven kijken of stoppen.
2
alyssameerburg
25 september 2016, 11:31
Klinkt bekend, ben zelf erg snel verslaafd aan een serie. Erg overgevoelig ervoor!
0
Log in om een reactie achter te laten