Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
The Nielsen Company heeft methode om de kijkcijfers van Netflix te kunnen meten

The Nielsen Company heeft methode om de kijkcijfers van Netflix te kunnen meten

Voor Netflix zijn het aantal abonnees belangrijker dan het aantal kijkers, maar soms is het wel eens leuk te weten hoeveel kijkers Netflix heeft per aflevering of seizoen van een serie. The Nielsen Company kan die cijfers nu achterhalen.

Voor kabelaars, zenders en andere netwerken die afhankelijk zijn van reclame-inkomsten, zijn kijkcijfers erg belangrijk. Die cijfers kunnen een serie maken of breken. Voor Netflix zijn kijkcijfers niet belangrijk, in tegenstelling tot het aantal abonnees. De nieuwsgierigen onder ons zouden toch graag wat cijfers willen zien van de streamingdienst. Nu schijnt The Nielsen Company een methode te hebben om de kijkcijfers van Netflix te achterhalen. The Nielsen Company heeft de laatste tien jaar in de Verenigde Staten de standaard gezet voor het meten van kijkcijfers.

MijnSerie haalt elke week de kijkcijfers uit Amerika van The Nielsen Company binnen, zoals ook weer voor week 41. Om de cijfers van Netflix te kunnen meten, maakt Nielsen gebruik van een techniek die heel lang werd gebruikt om de cijfers van kabelnetwerken te meten. Die techniek laten ze nu los op Netflix en andere streamingdiensten.

Op basis van deze techniek kan Nielsen vertellen dat de eerste aflevering van de Netflix-serie Marvel’s The Defenders 6,1 miljoen keer is bekeken. Op deze manier kunnen we straks te weten komen hoeveel series er gebinge-watched en gebinge-racet worden bij Netflix. Nielsen vertelde verder dat vooral kinderfilms het erg goed doen bij Netflix.

Netflix heeft niet gereageerd op het nieuws. Omdat Netflix niet afhankelijk is van reclame inkomsten, zijn het aantal abonnees de maatstaf. NOTE: Het aantal abonnees of kijkers zegt niets over de kwaliteit van een serie.

Zou jij bij de wekelijkse kijkcijfers ook graag de cijfers willen zien van streamingdiensten?


Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten