Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Alle Marvel-series verdwijnen van Netflix

Alle Marvel-series verdwijnen van Netflix

Het zal voor vele niet als een verrassing komen dat alle Marvel-series gaan verdwijnen van Netflix.
In november 2013 kwamen twee van de grootste merken in de entertainmentindustrie samen toen Marvel en Netflix een nieuwe samenwerking aankondigden om een ​​reeks Marvel Netflix-series te produceren.



Twee jaar later, in 2015, lanceerde Netflix' Marvel-universum met het debuut van Daredevil , de eerste van zes series die zich binnen hetzelfde universum afspelen, waaronder later Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, The Defenders en The Punisher.

Tussen 2015 en 2019 brachten Marvel en Netflix in totaal dertien seizoenen uit in de zes series voordat de relatie tussen de twee merken verzuurde en leidde tot de ineenstorting van het Marvel Netflix-universum. Hoewel de series allemaal voortijdig eindigde, konden fans hun favoriete Marvel Netflix-serie op elk moment opnieuw beleven terwijl de serie - net als alle andere Netflix Originals - op de service bleef voor het plezier van de kijkers.



Door een onverwachte wending komt er echter een einde aan de tijd van de Marvel Netflix-series op Netflix. Hoe schokkend het ook mag zijn, de Marvel Netflix-series verlaten Netflix op 1 maart 2022, wat een opmerkelijk moment in de geschiedenis van Netflix zal zijn. Hoewel Netflix in de loop der jaren een handvol originelen heeft verwijderd, heeft het nooit eerder een catalogus met Netflix-originelen van zo'n hoog profiel verwijderd.

Op 1 maart 2022 wordt elke Marvel Netflix-serie verwijderd uit de Netflix-catalogus, waaronder Daredevil - seizoen 1 - 3, Jessica Jones - seizoen 1 - 3, Luke Cage - seizoen 1 - 2, Iron Fist - seizoen 1 - 2, The Punisher - seizoen 1 - 2 en de gelimiteerde serie The Defenders.



Hoewel het schokkend is, is de verwijdering van de Marvel Netflix-series eigenlijk niet zo verrassend, aangezien Disney zeer onvermurwbaar is geweest over zijn wens om de verschillende eigendommen terug te winnen. Hoewel Netflix en Disney nog geen officiële verklaring hebben uitgebracht, lijkt het erop dat de Marvel-shows Netflix verlaten als gevolg van het feit dat Disney de rechten op de serie weghaalt van Netflix.



Op dit moment hebben Marvel Studios en Netflix niet aangekondigd waar de Marvel Netflix-series beschikbaar zullen zijn om te streamen na hun vertrek uit de Netflix-catalogus op 1 maart. Aangezien Marvel een Disney-merk is, is het zeer waarschijnlijk dat de serie naar Hulu of naar Disney+ gaan, die momenteel de thuisbasis zijn van alle andere bestaande Marvel-series.

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (6)

mrkm50
15 februari 2022, 11:21
Elk nadeel 'heb' z'n voordeel, zeggen Nederlandse voetbaltrainers.
Zal wel waar zijn zeker...
2
BlackBiker
15 februari 2022, 13:32
Deze zin: "van het feit dat Disney de rechten op de serie weghaalt van Netflix" doet me wel wat dingen afvragen. Hoe zou Disney dat zomaar kunnen? Of zouden ze Netflix uitkopen? Die hebben er immers geld in gestoken om deze series te maken?
Raar verhaal dat Neflix Originals nu gedwongen door een derde partij verwijderd zouden moeten worden.
Overigens zal ik ze niet missen. Niet alleen heb ik geen Netflix, maar die series interesseren me ook niet echt.
1
JeremyVanEs0
16 februari 2022, 14:47
Ik denk dat deze series uiteindelijk op Disney+ verschijnen. Kijk naar de reeks X-Men films. De rechten hebben ze uiteindelijk terug gehaald en zodoende op Disney+ gezet!
1
John_33
17 februari 2022, 05:07
Ik heb die allemaal nog niet gezien ik moet nog beginnen en dan gaat dat nu weg komt dat nog terug
0
Aspergio
18 februari 2022, 06:55
Het zou fijn zijn als al deze series uiteindelijk op Disney+ terecht komen zodat alle Marvel content op één plek te vinden is. Maar dat zal nog niet zo makkelijk te regelen zijn.
Maar het is allang duidelijk dat Disney/Marvel graag meer met deze karakters wil gaan doen in de toekomst aangezien ze daar onlangs al mee begonnen zijn.
0
Tamino
18 februari 2022, 12:22
Ze komen sowieso op Disney+
0
Log in om een reactie achter te laten