Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Crunchyroll wordt toegevoegd aan Prime Video Channels in de VS en drie andere gebieden

Crunchyroll wordt toegevoegd aan Prime Video Channels in de VS en drie andere gebieden

Crunchyroll, de anime-dochteronderneming van Sony, heeft een overeenkomst bereikt met Amazon om zijn abonnementsstreaming-outlet aan te bieden via Prime Video Channels.
De hub voor een reeks abonnementsdiensten zoals Max, Starz en Paramount+ met Showtime is een krachtige engine voor het werven van abonnees. Crunchyroll heeft op dat gebied al momentum gehad, met bijna 11 miljoen abonnees eerder dit jaar, het dubbele van het niveau van slechts een paar jaar geleden. Sony nam Crunchyroll in 2021 over van AT&T voor $ 1,2 miljard, en combineerde het met Funimation om een ​​dominante aanbieder van anime-tarieven te creëren.

De nieuwe regeling brengt deze week twee niveaus van het abonnementsaanbod van Crunchyroll (Fan en Mega Fan) naar Prime Video Channels in de VS, Canada, Zweden en het VK. In 2024 worden nog meer gebieden gelanceerd. Beide abonnementsniveaus zijn advertentievrij en bevatten nieuwe afleveringen kort nadat ze in Japan zijn uitgebracht. Met het Mega Fan-niveau kunnen abonnees ook titels downloaden voor offline weergave. De Crunchyroll-bibliotheek met streaming anime-programmering is 's werelds grootste, volgens een aankondiging van het distributiepact. Het beslaat 24.000 uur, 46.000 afleveringen en ruim 1.300 series en films.

“Crunchyroll biedt een anime-avontuur voor elk soort fan. Van sport tot romantische komedie, horror en actie: zelfs anime-beginners kunnen zich in onze bibliotheek verdiepen”, zegt Terry Li, EVP van Crunchyroll. “We kijken ernaar uit om nieuwe fans te verwelkomen in de anime-gemeenschap via onze lancering op Prime Video Channels.”

De Amazon-streamingstrategie omvat originele film- en tv-titels van Amazon Studios en inhoud van derden, hetzij via abonnementen op Prime Video Channels, hetzij als verhuur of aankoop via de Prime Video Store. Matt Cohen, hoofd content acquisitie en partnerschappen bij Prime Video Channels, zei dat de toevoeging van Crunchyroll zou betekenen dat Prime-leden nu “gemakkelijk anime-inhoud kunnen streamen op Prime Video.”

Het is overigens nog niet bekend of Crunchyroll uiteindelijk ook wordt toegevoegd aan Prime Video Channels in Nederland.

Naast dat Crunchyroll de distributierechten van verscheidene anime's aankoopt, maken zij ook original content. De trailer hiervan is hieronder te zien:
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten