Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
AppleTV+ gooit prijs omhoog

AppleTV+ gooit prijs omhoog

Apple TV+ is de nieuwste in een lange reeks streamingdiensten geworden om de abonnementsprijzen te verhogen, en wel voor de tweede keer in een jaar.
Het platform is de thuisbasis van veel populaire originele series, waaronder Ted Lasso, Severance en The Morning Show (foto hieronder). Bovendien had het streamingplatform slechts één maandelijkse abonnementsdienst in plaats van de niveaus die bij andere streamers zijn inbegrepen.

Nu meldt Variety dat Apple TV+ de prijs van hun maand- en jaarabonnementen zal verhogen en zich daarbij zal aansluiten bij andere streamingdiensten. De maandelijkse kosten stijgen van $6,99 per maand naar $9,99 per maand, terwijl een jaarabonnement omhoog gaat van $69 per jaar naar $99 per jaar. Dit betekent dat kijkers die langverwachte shows zoals de komende Monarch: Legacy of Monsters willen bekijken, maandelijks meer moeten betalen om ze te zien.

14215 The Morning Show 1

De hogere kosten voor Apple TV+ zorgen voor de tweede prijsstijging voor deze dienst in een jaar. Hoewel de dienst oorspronkelijk werd gelanceerd voor $4,99 per maand, werd de prijs in oktober 2022 verhoogd naar $6,99 per maand. De streamer sluit zich nu echter aan bij Disney+, Hulu, Max en Netflix om de prijzen van streamingdiensten nog hoger te maken.

Prijsstijgingen worden waarschijnlijk veroorzaakt door meerdere factoren, waaronder de kosten voor het maken van originele inhoud, terwijl ervoor wordt gezorgd dat het bedrijf nog steeds winst kan maken. Recente verhogingen kunnen echter ook een reactie zijn op de nieuwe deal van de AMPTP met de WGA, waarbij schrijvers reststromen krijgen van succesvolle streamingprogramma’s. Dit betekent dat bedrijven minder geld voor zichzelf gaan verdienen, waardoor de prijs van abonnementsdiensten stijgt.

Hoewel dit betekent dat het duurder zal zijn om The Morning Show seizoen 3 of Invasion seizoen 2 te bekijken, onderstreept het de steeds veranderende omgeving van streaming. Het is mogelijk dat andere streamingdiensten de prijzen de komende maanden zullen verhogen naarmate de productie duurder wordt. Wat Apple TV+ betreft, het blijft ondanks de nieuwe prijsstijging nog steeds een kosteneffectieve streamer in vergelijking met andere.
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

Futsudo
26 oktober 2023, 00:19
De prijsverhogingen gelden per direct voor nieuwe abonnees. Bestaande abonnees krijgen van Apple vanzelf bericht zodra de nieuwe prijzen voor hen in gaan.
1
Futsudo
2 november 2023, 12:10
Ook Amazon Prime prijsverhoging. Vanaf 2 november 2023 verandert de prijs van een Amazon Prime lidmaatschap van € 2,99 per maand naar € 4,99 per maand. Ook introduceren ze een jaarabonnement, waarmee je 12 maanden Amazon Prime krijgt voor de prijs van 10 maanden. Prijs jaarabonnement €49,90.
1
Tamino
2 november 2023, 14:48
oei dat vind ik wel veel eigenlijk
0
Log in om een reactie achter te laten