Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Miramax' Prêt-à-Porter televisieserie gaat van Paramount+ naar de BBC

Miramax' Prêt-à-Porter televisieserie gaat van Paramount+ naar de BBC

Miramax's spraakmakende televisie-remake van Robert Altman's Prêt-à-Porter is verschoven van Paramount+ naar de BBC.
Altman's Prêt-à-Porter (in de VS getiteld Ready to Wear) viert volgend jaar zijn dertigste verjaardag. De film had een ensemblecast met onder andere Sophia Loren, Kim Basinger, Lauren Bacall, Julia Roberts, Tim Robbins, Forest Whitaker, Katarzyna Figura, Anouk Aimée, François Cluzet, Marcello Mastroianni en Tracey Ullman.

De door Miramax gedistribueerde film beschrijft de onderling verbonden levens van een groep mensen in de aanloop naar de Parijse modeweek, waar modellen, ontwerpers, verslaggevers en moderedacteuren samenkomen om de trends van het volgende jaar te presenteren. Hieronder kun je een fragment uit de film bekijken (met van links naar rechts: Linda Hunt, Tracey Ullman en Kim Basinger).

14231 Pret-a-Porter scene

Het televisieproject van The Great-schrijfster Ava Pickett is nu in een vroeg stadium van ontwikkeling bij de Britse publieke omroep en Paramount+ is niet langer betrokken bij het maken van de serie. Het BBC-project heeft nog geen cast. Naar verluidt zijn zij op zoek naar een opkomende diverse cast, vergelijkbaar met Industry van dezelfde omroep, dat samen met HBO wordt geproduceerd en waarin Myha'la Herrold en Marisa Abela de hoofdrollen spelen. Als het groen licht krijgt, wordt het een van de meest spraakmakende projecten op de BBC-lijst voor dramaseries.

De televisiestudio van Miramax richt zich op het exploiteren van de filmbibliotheek van de distributeur en het aanpassen voor het kleine scherm. Tot de andere projecten van het bedrijf behoren Netflix' The Gentlemen, gebaseerd op de film van Guy Ritchie, en een versie van de Johnny Depp-film Chocolat met Mediawan. Miramax was aanvankelijk bezig met de ontwikkeling van een televisieversie van The English Patient voor de BBC, maar die serie gaat naar verluidt niet langer door.

De BBC en Paramount+ weigerden beide commentaar te geven.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten