Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Captain Nemo-serie Nautilus gaat naar AMC na vertrek bij Disney+

Captain Nemo-serie Nautilus gaat naar AMC na vertrek bij Disney+

Nautilus, de tiendelige serie geïnspireerd op Jules Verne's geliefde Twenty Thousand Leagues Under the Sea, heeft een nieuw thuis gevonden.
De serie is geland bij AMC, waar hij in 2024 te zien zal zijn, zowel lineair als op AMC+. De verhuizing komt nadat de Disney+ UK commissie eerder deze zomer door de streamer werd gecanceld als onderdeel van zijn content verwijderingsplan.

Nautilus vertelt het verhaal van kapitein Nemo: een Indiase prins beroofd van zijn geboorterecht en familie, een gevangene van de Oost-Indische handelsmaatschappij en een man die uit is op wraak tegen de krachten die hem alles hebben afgenomen.

14239 Nautilus foto

Het is de nieuwste serie die door Disney is geschrapt als onderdeel van de bezuinigingen op streamingkosten. Het Huis van de Muis neemt een bijzondere waardevermindering van ongeveer 1,5 miljard tot 1,8 miljard dollar om een nieuw thuis te vinden. The Spiderwick Chronicles, die op vergelijkbare wijze werd gecanceld op Disney+, vond een plek op Roku.

De serie werd sinds vorig jaar in Australië opgenomen met steun van de Australische overheid en wordt gedistribueerd door Disney Entertainment. De serie wordt geproduceerd door Xavier Marchand's Moonriver Studios en Anand Tucker's Seven Stories.

Shazad Latif (Star Trek: Discovery) speelt Nemo, de Indiase prins, die met zijn bonte bemanning aan boord van de ontzagwekkende Nautilus vertrekt. Hij vecht niet alleen met zijn vijand, maar ontdekt ook een magische onderwaterwereld.

Ook Georgia Flood (ANZAC Girls) en Thierry Frémont (Das Boot) spelen mee. Pacharo Mzembe (La Brea), Arlo Green (Straight Forward), Tyrone Ngatai, Ling Cooper Tang (Top of the Lake), Andrew Shaw, Ashan Kumar, Céline Menville (Emily in Paris) en Kayden Price maken de cast compleet.

James Dormer schrijft en produceert samen met Johanna Devereaux, Chris Loveall, Colleen Woodcock en Daisy Gilbert. Cameron Welsh is de producent en Michael Matthews is de hoofdregisseur.

"Nautilus is een groots drama dat zeker in de smaak zal vallen bij fans van ons Anne Rice Immortal Universe en andere populaire series zoals Orphan Black: Echoes," zegt Ben Davis, uitvoerend vicevoorzitter van originele programmering voor AMC Networks en AMC Studios. "We kijken ernaar uit om het volgend jaar als een speciaal televisie-evenement naar AMC+ en AMC te brengen."
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten