Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Green Lantern-serie Lanterns krijgt serieorder en verhuist van HBO Max naar HBO

Green Lantern-serie Lanterns krijgt serieorder en verhuist van HBO Max naar HBO

Lanterns verhuist van HBO Max naar HBO en heeft een officiële serieorder gekregen.
De opnieuw ontwikkelde bewerking van de Green Lantern stripboeken is afkomstig van Chris Mundy, Damon Lindelof en Tom King.

Het maakt deel uit van een nieuwe strategie om dure scriptseries van de streamingdienst naar het lineaire netwerk te verhuizen, waaronder ook big-budget series zoals Harry Potter en de It prequelserie Welcome to Derry. Uiteraard zullen al deze series vervolgens op de streamingdienst worden uitgezonden.

15587 Lanterns

Lanterns volgt de nieuwe rekruut John Stewart en Lantaarnlegende Hal Jordan, twee intergalactische agenten die betrokken raken bij een duister mysterie op aarde terwijl ze een moord onderzoeken in het hart van Amerika.

Het is een lange weg geweest voor een Lanterns televisieserie. Een Green Lantern-serie van Greg Berlanti was oorspronkelijk in de maak sinds 2019.

In oktober 2022 werd gemeld dat de focus van de serie was verschoven. Aanvankelijk zou de serie zich richten op Guy Gardner en Alan Scott, met Finn Wittrock en Jeremy Irvine in de respectievelijke rollen.

DC Studios co-hoofd James Gunn onthulde in mei dat Lindelof, Mundy en stripboekschrijver King de opnieuw ontwikkelde serie op zich zouden nemen, die nu een officiële serieorder heeft gekregen bij HBO in plaats van HBO Max.

De achtdelige serie komt van Warner Bros. Television en DC Studios. Mundy fungeert als showrunner en Lindelof en King schrijven mee aan de serie. Alle drie zijn ze verantwoordelijk voor de productie.

Er is nog geen casting voor de serie.

Casey Bloys, voorzitter en CEO van HBO en Max Content, zei: "We zijn verheugd om te herenigen met zowel Chris Mundy als Damon Lindelof nu ze samenwerken met Tom voor deze frisse kijk op DC's Green Lantern. Als onderdeel van James en Peter's visie voor het DC Universum zal deze eerste nieuwe live action serie een spannend nieuw tijdperk inluiden."

James Gunn en Peter Safran, Co-Voorzitter en Co-CEO's van DC Studios, voegden toe: "We zijn verheugd om deze belangrijke DC titel naar HBO te brengen met Chris, Damon en Tom aan het roer. John Stewart en Hal Jordan zijn twee van DC's meest fascinerende personages en Lanterns brengt ze tot leven in een origineel detectiveverhaal dat een fundamenteel onderdeel is van de verenigde DCU die we volgende zomer lanceren met Superman."
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten