Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Max Originals The Penguin en Dune: Prophecy gaan naar HBO

Max Originals The Penguin en Dune: Prophecy gaan naar HBO

Na onder meer Harry Potter en Welcome to Derry gaan nu ook de exclusieve Max Originals The Penguin en Dune: Prophecy naar HBO.
Vorige maand verplaatste Warner Bros. Discovery drie van zijn meest geprofileerde Max Originals - Harry Potter, Lanterns en IT prequel-serie Welcome to Derry - naar HBO Originals. Het bedrijf zet deze verschuiving nu voort met de verhuizing van The Penguin en Dune: Prophecy.

The Penguin

Beide series gaan nu in première op HBO en worden ook gelanceerd op de HBO Max streamingdienst.

Het maakt deel uit van een strategie om de bekendste titels om te vormen tot HBO Originals, waardoor ze zowel lineair op het premium kabelnetwerk worden uitgezonden als worden gestreamd. Toen de verhuizing in juni werd onthuld, zei het bedrijf dat het niet zeker wist of The Penguin, die in september in première gaat, en Dune: Prophecy onder de nieuwe merknaam zouden vallen, maar dit is nu opgehelderd.

WBD zei vorige maand dat HBO Max originele series Harry Potter en Welcome to Derry naar HBO verhuizen. De serie Lanterns van Green Lanterns maakt ook deel uit van deze strategische stap nadat het een serieorder kreeg bij HBO.

In The Penguin speelt Colin Farrell de hoofdrol. Farrell, ontwikkeld door Lauren LeFranc, zal zijn rol als de gangster uit The Batman van Matt Reeves in Gotham City hernemen. Cristin Milioti, Rhenzy Feliz, Theo Rossi, Michael Kelly, Shohreh Aghdashloo, Deirdre O'Connell, Clancy Brown en Michael Zegen spelen ook mee.

De serie komt van Reeves' 6th & Idaho Productions en Dylan Clark Productions in samenwerking met Warner Bros. Television en DC Studios, met Reeves, Farrell, LeFranc, Clark, Bill Carraro en Daniel Pipski als uitvoerend producenten. LeFranc is showrunner en Craig Zobel regisseert de eerste drie afleveringen.

Farrell zei in maart, toen hij net klaar was, dat de serie "echt duister", "zwaar" en "ongelooflijk gewelddadig" is.

Ondertussen is Dune: Prophecy vijf jaar geleden besteld en wordt later dit jaar verwacht.

Dune: Prophecy (voorheen bekend als Dune: The Sisterhood) komt uit het uitgebreide universum van Dune, gecreëerd door auteur Frank Herbert, en speelt zich 10.000 jaar voor de hemelvaart van Paul Atreides af. Het is geïnspireerd op de roman Sisterhood of Dune, geschreven door Brian Herbert en Kevin J. Anderson. Het volgt twee Harkonnen zussen terwijl ze krachten bestrijden die de toekomst van de mensheid bedreigen en de legendarische sekte oprichten die bekend zal worden als de Bene Gesserit.

De serie, die een aantal grote veranderingen in casting, schrijven en regisseren onderging tijdens een pandemie en stakingen, heeft Emily Watson, Olivia Williams, Travis Fimmel, Jodhi May, Mark Strong, Sarah-Sofie Boussnina, Josh Heuston, Chloe Lea, Jade Anouka, Faoileann Cunningham, Edward Davis, Aoife Hinds, Chris Mason, Shalom Brune-Franklin, Jihae, Tabu, Charithra Chandran, Jessica Barden, Emma Canning en Yerin Ha in de cast.

Alison Schapker is showrunner en uitvoerend producent. Diane Ademu-John, die deel uitmaakt van degenen die al vroeg vertrokken, heeft de serie mede ontwikkeld en is uitvoerend producent. Anna Foerster produceerde en regisseerde meerdere afleveringen, waaronder de eerste.

Jordan Goldberg, Mark Tobey, John Cameron, Matthew King, Scott Z. Burns en Jon Spaihts produceren samen met auteur Brian Herbert en Byron Merritt en Kim Herbert als uitvoerend producenten voor de nalatenschap van Frank Herbert. Auteur Kevin J. Anderson is coproducent. Legendary is coproducent.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten