Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Streamz onthult najaarsprogramma met veelbelovende Vlaamse en internationale fictie

Verwacht een nieuwe lading Streamz Originals als Moresnet, Putain en 2DEZIT, en internationale toppers als Tulsa King, Dexter: Original Sin en Yellowstone.
Streamz kondigt vandaag haar najaarsprogramma 2024 aan, waarbij de nadruk blijft liggen op de kracht van lokale verhalen. Streamz blijft trouw aan haar missie om Vlaamse producties een prominente plaats te geven, met elke twee weken een nieuwe titel van eigen bodem. De komende maanden kunnen kijkers zich verheugen op een boeiende mix van fictie en non-fictie, met tal van gloednieuwe Streamz Originals. En ook de fans van hoogwaardige internationale reeksen blijven niet op hun honger zitten, met zelfs verschillende reeksen die gelijktijdig met de Verenigde Staten worden uitgebracht. Maar voor we het najaarsprogramma onthullen, blikken we eerst nog even terug op de best bekeken titels van de eerste helft van het jaar.

In 2023 waren maar liefst negen van de tien best bekeken titels producties van eigen bodem, en ook de top 10 van de eerste helft van 2024 toont aan dat de Streamz kijker resoluut voor Vlaamse reeksen blijft kiezen. De eerste plaats is voor de Play-reeks Nonkels, de fans van de familie Persyn konden niet wachten om deze reeks al te bingen op Streamz en brak dan ook alle records. Op de tweede plaats komt de avontuurlijke Play-reeks De Expeditie: Groenland met onder andere Tine Embrechts, Pommelien Thijs en Average Rob. De derde plaats is voor de bloedstollende Streamz Original Styx met Sebastien Dewaele, Aimé Claeys en Koen De Bouw. De verdere top 10 wordt aangevuld met nog meer lokale content met op plaats vier de Streamz Original-docureeks True Crime Belgium en ook Maaike Cafmeyer als eigenzinnige inspecteur Chantal kon de kijker bekoren in het tweede seizoen van deze VRT-reeks. Tourist Le MC volgt met een blik achter de schermen bij de Belgische hooligans in de Streamz Original documentaire De Harde Kern. Maar soms mag het ook zeer luchtige content zijn voor de Vlaming. Zo komt de Nederlands-Vlaamse realityreeks Ex on the Beach: Double Dutch - All Stars binnen op plaats zeven. Het internationaal bejubelde Màxima staat op plaats acht. Het bitterzoete tweede seizoen van Billie vs Benjamin kaapt plaats negen weg. En de tiende plaats tenslotte is voorbehouden voor enkele BV's die zwaar afzien in de VTM-reeks Special Forces.

15901 streamz 1

In het voorjaar kon de kijker al genieten van de investeringen die Streamz deed in meer Vlaamse content, en ook in het najaar staat er heel wat nieuwe, Vlaamse top fictie op de planning met verscheidene Streamz Originals. Zo komt het derde seizoen van de Streamz Original 2DEZIT eraan waar er, naast onze geliefde studenten, heel wat nieuw jong talent te zien zal zijn. Ook zien we de beste vriendinnen Leyla, Kyra en Amber terug in de populaire Streamz Original 3FF. Later dit jaar komt de spannende Streamz Original Moresnet met Boris Van Severen en Oscar-genomineerde Leonie Benesch in de hoofdrol er nog aan, en gaan Hans Teeuwen en Kevin Janssens op onderzoek naar een seriemoordenaar in de absurde Streamz Original Jackson & Malone. Tenslotte maakt Zwangere Guy zijn opwachting met een lichting nieuw Brussels talent in de pakkende Streamz Original Putain. Maar in het najaar gaan we ook aan de kersttafel met Julie Van den Steen in de VTM-fictiereeks Single Bells.

Naast fictie zien we in het najaar ook straffe, Vlaamse non-fictie. In september kan de kijker het derde seizoen van de avontuurlijke Play-reeks Over De Oceaan al bingen op Streamz. Zo trotseren onder andere Jeroom, Riadh Bahri en Kat Kerkhofs de Atlantische Oceaan. En later meren we ook aan in het prachtige Oostende en het glamoureuze Dubai, want in de Streamz Original realitysoap Megan: een bewogen jaar volgen we de dagdagelijkse gebeurtenissen van reality fenomeen Megan Desaever. Dit najaar zal de kijker ook kunnen genieten van verschillende intrigerende, Vlaamse documentaires zoals Polyamorie: liefde in overvloed.

Er staat ook weer een stevige dosis humor op de planning met maandelijkse Vlaamse stand-up comedy shows van Hetty Helsmoortel, Wouter Deprez, Henk Rijckaert, en de eerste zaalshow van Humo's Comedy Cup 2021 winnaar Vincent Voeten.

Tenslotte komen er ook heel wat hoogwaardige internationale titels aan zoals het laatste seizoen van Mocro Maffia, de geprezen reeks Average Joe, het vervolgseizoen van de nostalgische reboot Frasier (2023), twee seizoenen van het spannende Yellowjackets, het vijfde seizoen van het gelauwerde Fargo, alle seizoenen van het mooie The Marvelous Mrs. Maisel en het meest recente seizoen van de realityreeks Love Island UK. Maar er komen ook tal van internationale reeksen aan die we gelijktijdig met de Verenigde Staten zullen zien zoals het vijfde seizoen van het populaire The Equalizer met Queen Latifah, het tweede seizoen van Tulsa King met Sylvester Stallone als maffiabaas, de langverwachte prequel Dexter: Original Sin en het laatste deel van de saga Yellowstone.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten