Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Amazon en 20th Century FOX Television hebben een distributiedeal gesloten

Amazon en 20th Century FOX Television hebben een distributiedeal gesloten

Het eerste seizoen van This Is Us en The Exorcist zullen binnenkort in meer dan 200 landen te zien zijn, ook in Nederland.

Amazon doet het nog niet zo lekker in Nederland. Netflix en Videoland blijven de online streamingdienst ruim voor in het aantal abonnees. Door een distributiedeal die Amazon en 20th Century FOX Television hebben gemaakt kan daar best wel eens verandering in komen.

In Nederland is Amazon nu meer dan jaar te zien via PrimeVideo.com of te streamen via onder meer PlayStation, Android- en iOS-telefoons en –tablets en LG- en sommige smart-televisies. Door de nog steeds ontbrekende ondersteuning van stream-technieken (zoals Chromecast en Airplay) en het ontbreken van Nederlandse ondertitels bij veel films en series, krijgt Amazon nog steeds geen vaste voet aan de grond in Nederland.

Misschien dat Emmy-winnaar This Is Us en series als The Exorcist daar verandering in gaan brengen. Met de deal met FOX zijn deze series binnenkort bij Amazon Prime Video te zien. De recensie van This is Us is hier na te lezen. Hier is de recensie te lezen van de eerste aflevering van The Exorcist.

Heb jij een abonnement bij Amazon Prime Video? Zo nee, ga jij door deze deal wel een abonnement nemen op Amazon?



Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (5)

anonymous
20 september 2017, 23:49
Zolang er geen garantie is dat bij alle content NL subs zitten geen Amazon voor mij.
0
renzoroy
21 september 2017, 00:00
Ik kijk alles met Engelse subs, dus geen NL subs maakt mij niks uit. Wat ik vervelend vind is dat als je veel series wil gaan volgen/kijken, je zoveel verschillende abonnementen moet afsluiten op idd Amazon, Netflix, Ziggo (voor HBO series), Videoland en etc., of moet kopen op bluray. Voor muziek neem je Spotify en dan heb je toegang tot zo'n beetje alle commerciële muziek. Zolang er geen video streaming dienst is die zo'n beetje alles aan kan bieden zodat ik maar 1 abonnement hoef te nemen, neem ik geen enkel abonnement. Maar ja, al die diensten maken ook nog eens hun eigen (original) series dus zo zal bijvoorbeeld Game of Thrones nooit op Netflix verschijnen zolang ze hier in NL die deal hebben met Ziggo en 13 Reasons Why van Netflix niet op Videoland. Tsja, zo schiet het dus niet echt op.
0
Lange
21 september 2017, 09:31
Het wordt alleen maar erger. Disney die zelf een platform gaat beginnen en dus alle content van Netflix haalt. Apple die een platform gaat lanceren en zelf series gaat maken. Het all you can eat model die Netflix een beetje had, gaat zo helemaal weg.
0
anonymous
21 september 2017, 13:38
Misschien hebben wij als Nederland geluk dat wij een kleine markt zijn en dat partijen als Apple, Disney, Facebook en uiteindelijk ook Amazon zich gaan richten op de grote markten zoals Noord-Amerika, GB, Brazilië en Azië. Waardoor hun content wel beschikbaar wordt voor Netflix in grote delen in Europa.

Bovendien denk ik dat er wel fusies gaan komen. De massa zal geen 9 abonnementen nemen, waardoor partijen niet genoeg of helemaal geen winst maken. Netflix is de grootste, maar mist eigen kapitaal, iets wat Apple en Disney wel hebben. Zie één van die twee nog wel Netflix opkopen in de toekomst.
0
Mandy1966
21 september 2017, 09:56
Wij, Peter en ik van Showtime, zijn ook helemaal voor een platform, als Spotify, maar dan voor series. En we zijn bereid daar best wat voor de betalen. Maar ik denk niet dat zenders als Netflix, HBO, Hulu en Amazon daar aan mee willen werken.Dat zou ze denk ik te veel abonnees kosten, dus inkomsten.

En Amazon en Videoland hebben nog niet genoeg content om een abo op hun te rechtvaardigen.

Zeker Amazon niet, ik kan niet op mijn televisie naar hun content kijken, en met zijn drieën achter een laptop of compu zie ik niet zitten.

En daardoor kan Brein doorgaan met hun heksenjacht. We mogen van die ($x-on:*) niet zien wat we willen zien.

Tja, wie start zoiets als Spotify voor series op en is het haalbaar?
0
Log in om een reactie achter te laten