Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
YouTube Originals vanaf september gratis te bekijken

YouTube Originals vanaf september gratis te bekijken

Betalen voor een YouTube Premium-abonnement lijkt iets minder aantrekkelijk geworden. De series die speciaal voor Premium ontwikkeld zijn, komen voor iedereen beschikbaar vanaf 24 september.
Vanaf die dag is er dus geen abonnement à 11,99 euro per maand nodig om de series te zien. In maart 2019 schreef Bloomberg dat YouTube de stekker uit verschillende dure exclusieve series had getrokken, omdat de strategie niet goed genoeg zou werken. YouTube startte in 2016 met het maken van exclusieve content voor betalende abonnees. Een van de meest succesvolle series is Cobra Kai, een vervolg op de film The Karate Kid. Andere series zijn bijvoorbeeld Lifeline (2017), Impulse en Origin.

Video on youtube


Wel houden abonnees vanaf 24 september nog steeds verschillende voordelen. De series komen eerder beschikbaar voor betalende abonnees en worden zonder advertenties getoond. Verder heeft een abonnement als voordeel dat er een muziekstreamingdienst bijzit en dat alle video's ook offline kunnen worden bekeken.

YouTube heeft ook extra opties aangekondigd voor betalende abonnees: het gaat video's aanbevelen om te downloaden op basis van eerder gedownloade video's en via een druk op een knop wordt het mogelijk om te wisselen tussen de muziektrack en de muziekvideo van diezelfde track.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (5)

anonymous
18 augustus 2019, 20:57
De eerste die bakzeil haalt. Concurrentie is gewoon te groot een 11.99 is veel te duur voor het aanbod. En een serieliefhebber geeft niet veel om een muziekabonnement.
1
TnTNL
19 augustus 2019, 11:44
Ik ken echt niemand die Youtube Premium heeft of zou willen. Zijn er hier mensen die het hebben en waarom? (serieuze vraag)
0
JanWillemK
19 augustus 2019, 21:57
Ik ja. Bij YouTube Premium heb je de vrijheid om bijvoorbeeld remixes of nummers te luisteren die niet worden aangeboden bij de andere streamingsdiensten. Geen reclames meer via YouTube vind ik ook erg fijn..
Daarbij is het ook niet zo duur als je het abonnemt afsluit terwijl je met je VPN verbonden bent met Oekraïne. Ik betaal nu €3,54 per maand. Ik heb daar, tot nu toe, geen issues mee gehad.

Het aanbod doet verder niet onder aan hetgeen wat Spotify of een andere steamingsdienst dienst levert.
1
TnTNL
20 augustus 2019, 09:16
Aha, maar dan moet je denk ik wel een bepaalde smaak voor muziek hebben of niet? Verder heb ik ook geen reclames dmv ad-blocker, dus daar zou ik het niet voor doen.
0
JanWillemK
20 augustus 2019, 12:34
Nee hoor dat valt wel mee :P. Ik zei het meer om aan te geven dat je alle content van YouTube dan ook via YouTube Music kan beluisteren.
Ik had laatst toevallig een trance remix op YouTube gevonden die ik zo via YouTube Music kon beluisteren. Die remix staat bijvoorbeeld niet op andere streamingsdiensten.
0
Log in om een reactie achter te laten