Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
AMC bestelt Mayfair Witches van Anne Rice

AMC bestelt Mayfair Witches van Anne Rice

AMC verdubbelt Anne Rice-projecten. Het kabelkanaal heeft een nieuwe Mayfair Witches-serie besteld voor een release eind 2022. De tv-serie is gebaseerd op de Mayfair Witches-roman trilogie van Rice.
AMC heeft eerder een deal gesloten voor de komende Interview with the Vampire-serie waarin Sam Reid de hoofdrol zal spelen.

Anne Rice

AMC heeft in een persbericht meer onthuld over de nieuwe Mayfair- serie.

AMC Networks heeft aangekondigd dat het Anne Rice's Mayfair Witches, een nieuwe serie gebaseerd op de Lives of the Mayfair Witches-trilogie, groen licht heeft gegeven voor AMC+ en AMC. Mayfair is de tweede serie in een uitdijend Anne Rice-universum, volgt op Anne Rice's Interview with the Vampire met een première eind 2022. Het eerste seizoen van acht afleveringen wordt geproduceerd door AMC Studios.

Esta Spalding (Masters of Sex, On Becoming A God In Central Florida ) en Michelle Ashford ( Masters of Sex, The Pacific, John Adams) zijn beide uitvoerende producenten en schrijvers van de serie. Spalding, die een algemene deal heeft met AMC Studios, zal optreden als showrunner. De serie gaat over een intuïtieve jonge neurochirurg die ontdekt dat zij de onwaarschijnlijke erfgenaam is van een heksenfamilie. Terwijl ze worstelt met haar nieuwe krachten, krijgt ze te maken met een sinistere aanwezigheid die haar familie al generaties lang achtervolgt.

AMC Networks verwierf vorig jaar de rechten op een uitgebreide collectie van Rice' iconische werken, waaronder achttien titels, waaronder The Vampire Chronicles en The Lives of the Mayfair Witches- series, die fans over de hele wereld in verrukking hebben gebracht.

“2022 wordt het grootste jaar voor originele programmering in de geschiedenis van ons bedrijf, en we zijn letterlijk in de wolken dat het nu de eerste twee series zal bevatten in een groeiend Anne Rice-universum, opgebouwd rond verhalen en personages die miljoenen fans hebben geboeid over de hele wereld”, zegt Dan McDermott, president van entertainment en AMC Studios voor AMC Networks. "We hebben ook enorm veel geluk dat zulke getalenteerde verhalenvertellers als Esta en Michelle deze bewerking begeleiden, die eind volgend jaar op het eerste seizoen van Anne Rice's Interview with the Vampire zal volgen ."

Spalding en Ashford zeiden: "De wereld van heksen is al eeuwenlang fascinerend en beangstigd, en toch heeft Anne Rice' specifieke lens op heksen iets nieuws ontdekt - vrouwen die machtig zijn, en vaak brutaal, en altijd toegewijd aan het ondermijnen van onze huidige machtsstructuren. We zijn zo enthousiast om samen met onze partners AMC en Gran Via Productions deze mysterieuze en provocerende wereld tot leven te brengen.”

Johnson zei: "Met de overvloed aan rijke personages, werelden en verhalen die Anne Rice miljoenen en miljoenen lezers over de hele wereld heeft gegeven, heeft AMC nu het voorrecht om een ​​veelheid aan fascinerende, vermakelijke en zeer aparte televisieseries te creëren. Mijn geluk als uitvoerend producent van Anne Rice's Interview with the Vampire is nu meer dan verdubbeld met wat Esta Spalding en Michelle Ashford zich voorstellen met The Mayfair Witches. Hoewel beide series niet meer van elkaar kunnen verschillen, bevinden ze zich toch onder dezelfde betoverende en boeiende paraplu.'

De cast en een premièredatum voor deze serie worden op een later tijdstip bekendgemaakt.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten