Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Gelimiteerde serie gebaseerd op boek Later van Stephen King

Gelimiteerde serie gebaseerd op boek Later van Stephen King

Blumhouse Television heeft de rechten verworven om de bestseller Later van Stephen King om te zetten in een gelimiteerde serie.
Gepubliceerd in maart 2021 door Hard Case Crime draait Later om Tia, een eigenaar van een literair bureau die haar zoon Jamie alleen opvoedt en die zich op de rand van professionele ondergang bevindt wanneer haar sterauteur-cliënt sterft voordat ze het werk levert dat haar bureau financieel heel zal maken. Jamie heeft het bovennatuurlijke vermogen om met de doden te praten, die hem allemaal de waarheid vertellen. Dit is erg handig wanneer hij met de overleden auteur praat en de inhoud van het boek aan zijn moeder geeft, die het zelf schrijft en het onder de naam van de auteur publiceert, met groot succes. Maar dit geschenk kan voor meer snode doeleinden worden gebruikt. Tia's rechercheur-vriendin ontdekt wat de jongen kan doen en al snel bevindt de jongen zich tot aan zijn nek in de geestenwereld, zoals Danny Torrance deed in King's The Shining .

Lucy Liu zal de hoofdrol gaan spelen en de maker van de serie, Raelle Tucker, schreef het script voor de pilot.



Tucker (foto) werd genomineerd voor een Emmy voor haar werk aan HBO's True Blood en ze werkte samen met Blumhouse Television aan de anthologieseries Sacred Lies en Sacred Lies: The Singing Bones, met Juliette Lewis en Jordan Alexander voor Facebook Watch.

Liu (foto), die zeven seizoenen speelde in de CBS-serie Elementary. Ze verscheen onlangs ook in Curb Your Enthusiasm en speelde in de donkere komische serie Why Women Kill.



"Ik wilde al jaren met Jason Blum samenwerken en nu hebben we twee projecten samen," zei King. "Go, me!"

Blumhouse produceert afzonderlijk voor Netflix een bewerking van Mr Harrigan's Phone, één van de verhalen in King's anthologieroman If It Bleeds. De productie is net klaar, met John Lee Hancock die Donald Sutherland en Jaeden Martell regisseert.

De oprichter/CEO van Blumhouse antwoordde: "Ik wilde al met Stephen King samenwerken voordat ik werd geboren, wat onmogelijk klinkt totdat je je herinnert dat het Stephen King is."

Tucker vulde aan: "Later is angstaanjagend en ontroerend en wonderbaarlijk raar - natuurlijk is het dat -, het is Stephen King. Het aanpassen van één van mijn favoriete schrijvers aller tijden, met een ongelooflijke partner als Blumhouse en de onvergelijkbare Lucy Liu, is een droom die uitkomt."
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten