Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Nemesis: Disney+ geeft groen licht aan Nederlandse Original

Disney + heeft groen licht gegeven aan het eerste Nederlandse script dat een bewerking is van Simon de Waals Nemesis.
Schrijver Willem Bosch en Pieter Kuijpers van Van God Los zullen de achtdelige serie schrijven. De serie komt omdat Disney+ zijn banden met Europese gebieden verdiept, aangezien het zich richt op 60 internationale originelen tegen 2024. De streamer heeft al meerdere series in opdracht gegeven uit Groot-Brittannië, Spanje, Frankrijk en Duitsland.

Politiethriller Nemesis van de Nederlandse indie Pupkin volgt Openbaar Ministerie Sylvia van Maele die, na een brute moord op een kroongetuige in haar eigen huis, besluit het heft in eigen handen te nemen. Met een ondergronds team van rechercheurs opent ze de jacht op een groep internationale criminelen die tot dan toe buiten het bereik van de wet bleven.

“De beste vertellers van Nederland zullen het verhaal vertellen”, zegt Mascha van Erven, directeur, Local Original Productions, Disney+ Benelux.

Bosch zei: "Pupkin is een grote nieuwe stap in het realiseren van mijn ambities. Met series die hoogwaardig, spraakmakend en Nederlands gesproken zullen zijn. Het is drama dat kan wedijveren met de grote titels uit andere Europese landen."
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten