Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Gelimiteerde biografische serie All Madden over John Madden in ontwikkeling

Gelimiteerde biografische serie All Madden over John Madden in ontwikkeling

De carrière van John Madden wordt het onderwerp van een gelimiteerde serie, geregisseerd door Gavin O'Connor en geschreven door Alex Sohn (Vegas (2012)).
Aan het vertellen van het levensverhaal van de Raiders-hoofdcoach, omroeper en videogame-icoon uit de Hall of Fame wordt meegewerkt door Todd Lieberman's Hidden Pictures, Lit Entertainment Group's Adam Kolbrenner, Religion of Sports' Gotham Chopra, Ryan Stowell en Tom Brady's 199 Productions.

De aanwezigheid van laatstgenoemde als uitvoerend producent was bijzonder belangrijk voor de familie van Madden, aangezien zij hun leven aan het project hebben toegezegd. De filmmakers zullen een uitzendpartner vinden zodra ze klaar zijn met de gescripte afleveringen en dan zullen ze hun Madden vinden.

"Als pa er nog was, en hij zocht een paar mannen om zijn verhaal te vertellen, zou hij het geweldig vinden als Tom Brady de groep zou leiden," zei Mike Madden.

Ze produceren All Madden in samenwerking met de familie van wijlen Madden, Sandy Montag en The Montag Group. Naast hitfilms als The Accountant is O'Connor bekend met sportthema's als The Way Back, het MMA-drama Warrior en Miracle, het verhaal van Herb Brooks, die een groep amateurhockeyspelers naar de gouden olympische medaille coachte tegenover het onoverwinnelijke team van de Sovjet-Unie.

De serie beschrijft het onmetelijke leven en de carrière van het NFL-icoon en zijn opkomst van een bescheiden begin tot een onuitwisbare stempel op het voetbal, de omroepwereld, videospelletjes en de popcultuur. Maar achter de legendarische en larger-than-life coaching carrière, waaronder een Super Bowl Xl overwinning, en een on-camera reputatie voor het spreken met de gewone fan - hij won zestien Emmy Awards - Madden is een eenvoudige maar uiterst intelligente man; met een onwrikbare inzet voor uitmuntendheid, zoekt hij uiteindelijk verbinding met mensen op een menselijk niveau.



Als omroeper heeft Madden (foto) het spel voor altijd veranderd. Eerst gekoppeld aan een andere grote, Bob Costas - Madden dacht dat hij een stagiair was en Costas vroeg zich af wat Madden deed toen ze begonnen - werd Madden al snel een frisse wind, die de kijkers slimmer maakte over het spel en het geheel leuker maakte. Zijn manische Telestrator-werk - hij gaf op het scherm aan hoe een spel zich ontwikkelde en waarom het wel of niet werkte - samen met zijn geluidseffecten - Boom! - beïnvloedde de manier waarop elke voetbalwedstrijd wordt genoemd, zelfs vandaag nog. Zijn combinatie met voormalig grootheid Pat Summerall is waarschijnlijk de beste combinatie ooit.

De onlangs gepensioneerde toekomstige HOF quarterback Tom Brady zei: "Ik ben opgegroeid met bewondering voor John Madden, eerst als coach, daarna als commentator. Ik hield van John's passie voor het spel, vooral zijn onverzadigbare honger om het publiek over American football te onderwijzen. Hij verwelkomde fans met die warme glimlach, aanstekelijke lach en uitzonderlijke kennis van het spel, waardoor iedereen het gevoel kreeg dat John naast hen op de bank in de huiskamer naar de uitzending zat te kijken. Namens 199 Productions ben ik vereerd om samen te werken met Virginia en Mike Madden, mijn medeoprichter bij Religion of Sports, Gotham Chopra, en de rest van het creatieve team, om het iconische verhaal te vertellen van een familieman die niet alleen het spel maar ook de cultuur van American football revolutioneerde."

Het project werd opgezet als een speelfilm, maar net als Madden zelf waren zijn leven en bijdragen aan Amerika's populairste sport te groot voor een behandeling van twee uur.

"Aanvankelijk, toen de gesprekken begonnen, zouden we dit als een film doen, maar hoe dieper ik en Alex in het leven van John doken, hoe duidelijker het werd dat het onmogelijk zou zijn om zijn American football-leven terug te brengen tot een film van twee uur. Als je kijkt naar zijn bijdrage op het veld als coach, aan de transformatie van twee industrieën, omroep en videogames, wist ik gewoon niet hoe ik dat in twee uur kon doen. Hoeveel afleveringen? Dat zal worden gedicteerd door het verhaal, maar het zijn de drie footballzaken waarin hij actief was die we gaan verkennen."

Alex Young, voorzitter van Hidden Pictures, David Glickman, Kendrick Tan en Sean Sansiveri zullen coproduceren. Henry Cheatham houdt toezicht op het project voor Religion of Sports.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten