Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Méér serie-adaptaties op komst van Ben Macintyre-boeken na A Spy Among Friends

Méér serie-adaptaties op komst van Ben Macintyre-boeken na A Spy Among Friends

De serie-adaptaties zullen worden gedaan door hoofdrolspeler uit A Spy Among Friends, Damian Lewis, en producent Alexander Cary.
A Spy Among Friends, het verhaal van de Britse spionnen Kim Philby en Nicholas Elliott met Damian Lewis en Guy Pearce in de hoofdrollen, ging onlangs in première op MGM+.

De serie, geproduceerd door Sony Pictures Television, is gebaseerd op het gelijknamige boek van Ben Macintyre. Alexander Cary, die de Showtime-thrillerserie Homeland uitvoerend produceerde, met Lewis in een hoofdrol, creëerde ook de televisieserie A Spy Among Friends.



Cary (foto) en Lewis, die ook het MGM+ drama hebben geproduceerd, waren op Deadline TV Contenders om de serie toe te lichten. Ze richten hun aandacht nu op meer Macintryre boeken voor het kleine scherm.

Als eerste een bewerking van The Spy and the Traitor, het grootste spionageverhaal van de Koude Oorlog. Het boek vertelt het verhaal van Oleg Gordievsky, een voormalige KGB-kolonel die bureauchef werd in Londen en als dubbelspion informatie verstrekte aan de Britse geheime dienst MI6.

Het vertelt het verhaal van hoe op een warme avond in juli 1985 een man van middelbare leeftijd op de stoep van een drukke laan in het hart van Moskou stond met een plastic draagtas in de hand. In zijn grijze pak en stropdas zag hij eruit als elke andere Sovjetburger. Alleen de tas viel enigszins op, met het rode logo van Safeway, de Britse supermarkt. De man was een spion. Als hoge KGB-officier had hij zijn Britse spionnen meer dan tien jaar lang voorzien van een stroom onbetaalbare geheimen van diep in de Sovjet-inlichtingenmachine. Geen enkele spion had de KGB meer schade berokkend. De Safeway-tas was een signaal: om zijn ontsnappingsplan te activeren om uit Sovjet-Rusland gesmokkeld te worden.



Lewis (foto) speelde eerder in en produceerde een documentaireserie Spy Wars with Damian Lewis met de Britse productiemaatschappij Alaska TV voor Smithsonian Channel en History UK, waarin hij Gordievsky's verhaal vertelde.

Lewis vertelde Deadline dat hij samen met Cary de Gordievsky-verfilming zal uitvoeren.

"Ik denk dat ik, contractueel eigenlijk, Alexander Cary gebonden ben aan twee hele banen, dus ik kan er nu niet onderuit... Ik zal het Gordievski boek samen met Alex produceren," zei hij.

Cary, die een algemene overeenkomst heeft met Sony Pictures Television, onthulde ook dat hij Macintryre's Colditz: Prisoners of the Castle in ontwikkeling heeft.

Dat boek volgt een onwaarschijnlijke groep Britse officieren die tijdens de Tweede Wereldoorlog gedurfde ontsnappingen plannen aan hun Duitse gevangenen vanuit een grimmig gotisch kasteel op een heuveltop in het hart van Nazi-Duitsland.

Het boek verkent de elitaire leden van de Colditz Bullingdon Club tot Amerika's oudste parachutist en minst succesvolle geheim agent, en de soldaat-gevangenen van Colditz waren moedig en veerkrachtig, maar ook kwetsbaar en angstig, en verbazingwekkend vindingrijk in hun wanhopige ontsnappingspogingen van het terrein van het krijgsgevangenenkamp Oflag IV-C voor officieren in de Tweede Wereldoorlog.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten