Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Prime Video bestelt Butterfly met Daniel Dae Kim (Lost, Hawaii Five-O (2010))

Prime Video bestelt Butterfly met Daniel Dae Kim (Lost, Hawaii Five-O (2010))

Prime Video heeft een seriebestelling gegeven aan Butterfly, van Daniel Dae Kim's 3AD en Boom! Studios, uitgever van de gelijknamige comic van Arash Amel.
Butterfly is een karaktergedreven spionagethriller die complexe familiedynamieken onderzoekt binnen de verraderlijke wereld van wereldwijde spionage en is gebaseerd op de Boom! Studios graphic novel serie gecreëerd door Arash Amel, geschreven door Amel en Marguerite Bennett, en geïllustreerd door Antonio Fuso en Stefano Simeone.



Kim (foto) zal de hoofdrol spelen in de serie van zes afleveringen en Ken Woodruff (The Mentalist, Gotham) is aangesteld als showrunner en co-creator voor de verfilming, samen met schrijfster Steph Cha. Dit is Kim's eerste solo hoofdrol in een serie.

Het draait om David Jung (Kim), een raadselachtige, zeer onvoorspelbare voormalige agent van de Amerikaanse inlichtingendienst die in Zuid-Korea woont. Zijn leven wordt opgeblazen wanneer de gevolgen van een onmogelijke beslissing uit zijn verleden hem weer achtervolgen en hij wordt achtervolgd door Rebecca, een dodelijke, sociopathische jonge agent die hem moet doden.

Butterfly, dat in productie zal gaan nadat WGA, DGA en SAG-AFTRA nieuwe overeenkomsten hebben bereikt met AMPTP, was een van de meer dan een dozijn mini-schrijverskamers die Amazon Studios de afgelopen maanden heeft besteld. Het is een van de vele projecten die in aanmerking komen voor een serie, waaronder Criminal, gebaseerd op de strip van Ed Brubaker.

Uitvoerend producenten van de serie zijn Ken Woodruff en Steph Cha, Daniel Dae Kim en John Cheng voor 3AD, Stephen Christy en Ross Richie voor Boom! Studios, en Arash Amel voor The Amel Company. Daarnaast is Adam Yoelin mede-uitvoerend producent voor Boom! Studios.

Kim's productiebedrijf, 3AD ontwikkelde de serie onder hun first-look deal met Amazon Studios. Het bedrijf produceert de succesvolle ABC-serie The Good Doctor, die is verlengd voor een zevende seizoen.

Onlangs voltooide Kim de opnames voor Netflix's Avatar: The Last Airbender, waarin hij Fire Lord Ozai speelt. Kim werd bij het grote publiek bekend door zijn rol van Jin-Soo Kwon in de succesvolle ABC-mysterieserie Lost. Daarna speelde hij zeven seizoenen Chin Ho Kelly in CBS' rebootserie Hawaii Five-0 (2010). De acteur speelde ook in een aflevering van Apple's vrouwgerichte anthologieserie Roar, tegenover Betty Gilpin, en in een aflevering van BJ Novak's anthologieserie The Premise voor FX on Hulu.

Kim speelde eerder de co-lead tegenover Tony Goldwyn in Nat Geo's scriptserie The Hot Zone: Anthrax. Op het grote scherm is hij te zien in Joe Penna's Stowaway.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten