Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Felicity Jones als actrice en producent betrokken bij Formule 1-dramaserie One

Felicity Jones als actrice en producent betrokken bij Formule 1-dramaserie One

Formule 1 stapt in de wereld van de scripttelevisie met One, een serie over, hoe kan het ook anders, autoraces. Star Wars-actrice Felicity Jones gaat de hoofdrol spelen.
One is de eerste officieel goedgekeurde scriptserie van de organisatie en richt zich op de tumultueuze opkomst van een fictief Formule 1-team dat in handen is van een familie, terwijl het te maken krijgt met felle persoonlijkheden, steeds wisselende rivalen en miljoenenbedragen. Het zal fictie vermengen met de echte wereld van de F1, die 23 races op het programma heeft staan voor het seizoen 2023.



Felicity Jones (foto), ster uit Rogue One: A Star Wars Story en The Theory Of Everything, zal de hoofdrol spelen en One produceren. De Britse actrice is voornamelijk bekend van haar filmrollen, al heeft ze wel wat rolletjes gespeeld in televisieproducties als Doctor Who, BBC's mini-serie The Diary of Anne Frank en HBO's comedy-dramaserie Girls.

De serie komt van Tony To's Bedrock Entertainment en schrijvers Mark Fergus en Hawk Ostby. Jones zal produceren via Piecrust Pictures.

Het is ook de eerste grote serie voor Bedrock Entertainment, dat werd gelanceerd als een joint venture tussen Band of Brothers-producent To, True Detective-uitvoerend producent Dan Sackheim en ITV Studios America. Formule 1 is aan boord als producent.



In afwachting van de beëindiging van de schrijversstaking zullen Hawk Ostby en Mark Fergus (foto) optreden als schrijvers en uitvoerend producenten van de serie. Het duo werd genomineerd voor een Oscar voor Children of Men, schreef Iron Man en creëerde de sciencefictionserie The Expanse.

To zal de productie voor Bedrock op zich nemen, samen met Sackheim en Philippe Maigret, President en Managing Director van ITV Studios America. Jones en haar broer Alexander Jones produceren via Piecrust Pictures.

Jones zei: "Het is een eer om deel uit te maken van deze unieke en opwindende samenwerking met de Formule 1. De wereld van de F1, waar veel op het spel staat, zorgt voortdurend voor drama op het scherpst van de snede en het is een spannend vooruitzicht om de kans te krijgen om een serie te maken die gebaseerd is op deze wereld. Ik voel me ongelooflijk bevoorrecht om samen te werken met dit getalenteerde team, waaronder Mark en Hawk, Tony en het team van Bedrock Entertainment, en het hele team van F1 om ons verhaal naar het scherm te brengen."

To vertelde: "One is gedreven door onze gezamenlijke passies om het verhaal te vertellen van de personages die in deze unieke wereld leven en wat er achter de schermen van deze geweldige en complexe sport gebeurt, terwijl de enorme reikwijdte en schaal van F1 wordt vastgelegd. We zijn dankbaar dat Felicity ons heeft verblijd met haar blijvende toewijding en talent en we vinden het geweldig om met het team van Formule 1 samen te werken. We kijken ernaar uit om aan de slag te gaan met Mark, Hawk en het One-team om deze wereldwijde serie tot leven te brengen."

"Felicity is een van de meest getalenteerde en innemende actrices ter wereld", voegt Isabelle Stewart, Hoofd Originele Inhoud van Formule 1, toe. "We vinden het geweldig om met haar, Tony, Philippe, Mark en Hawk samen te werken om het opwindende, hogedruk- en competitieve reilen en zeilen van de Formule 1-wereld tot leven te brengen voor publiek over de hele wereld."
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten