Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Peter Moffat schrijft televisie-adaptatie van Jonathan Freedland's The Escape Artist

Peter Moffat schrijft televisie-adaptatie van Jonathan Freedland's The Escape Artist

Peter Moffat werkt samen met Bonafide Films aan een televisieverfilming van The Escape Artist van de Britse journalist Jonathan Freedland.
Peter Moffat, BAFTA-winnaar van Your Honor (US) en Criminal Justice, is aan boord om de serie te schrijven die het verbazingwekkende, waargebeurde verhaal vertelt over hoe Rudolf Vrba, een 19-jarige Slowaakse Jood, samen met medegevangene Fred Wetzler uit Auschwitz ontsnapte om de wereld te waarschuwen voor de Holocaust.

Het rapport van het tweetal leidde ertoe dat 200.000 Joden uit Boedapest werden gered van onmiddellijke deportatie naar Auschwitz. Het project is nog niet verbonden aan een netwerk en Bonafide heeft de rechten voor televisie veiliggesteld.

Freedland is een zeer gewaardeerde Britse journalist die voornamelijk over politiek en internationale zaken schrijft voor The Guardian, maar ook talloze fictiewerken heeft geschreven, waarvan sommige onder het pseudoniem Sam Bourne.

Het Londense Bonafide van Margery Bone heeft eerder met Moffat samengewerkt aan het BBC-drama The Last Post, waarin Jessie Buckley de hoofdrol speelde in een familie die gestationeerd was in het Midden-Oosten tijdens de noodtoestand in Aden in de jaren 1960.

De onafhankelijke productiemaatschappij sloot onlangs een investerings- en distributiedeal met BBC Studios. Bonafide maakte ook Mood, de BBC's BAFTA-winnende bewerking van het toneelstuk van Nicôle Lecky.

13813 foto Peter Moffat

"Jonathan Freedlands conclusie dat Rudolf Vrba het verdient om 'naast Anne Frank, Oskar Schindler en Primo Levi te staan in de eerste rang van verhalen die de Shoah definiëren' is moeilijk te weerleggen," zei Moffat (foto). "Het is een groot voorrecht om gevraagd te worden om dit diep ontroerende werk te bewerken."

De uitvoerend producenten zijn Moffat, Bob Bookman, Freedland, Jonny Geller, Bone, Tom Dunbar en Zander Levy. Freedland wordt vertegenwoordigd door Jonny Geller van Curtis Brown en Peter Moffat wordt vertegenwoordigd door Charles Walker van United Agents. Nick Marston onderhandelde over de film- en televisierechten voor het boek namens Curtis Brown en James Jackson van JL Media namens Bonafide.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten