Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Dramaserie over Lockerbie bomaanslag in ontwikkeling voor Netflix en BBC

Dramaserie over Lockerbie bomaanslag in ontwikkeling voor Netflix en BBC

Een tweede grote trans-Atlantische dramaserie over de bomaanslag op Lockerbie is in de maak - deze keer bij de BBC en Netflix.
De Britse omroep en de Amerikaanse streamer gaan samen Lockerbie produceren, een feitelijk drama dat het gezamenlijke onderzoek naar de ramp van 1988 door Schotse en Amerikaanse autoriteiten zal onderzoeken.



Pan Am vlucht 103 was onderweg van Heathrow naar JFK toen een bom ontplofte in het ruim boven het kleine Schotse stadje Lockerbie, waarbij 270 mensen omkwamen. Het was de ergste terreuraanslag ooit op Britse bodem.

Line of Duty-producent World Productions maakt de zesdelige serie, die in eerste instantie werd ontwikkeld door MGM Television en Night Train Media samen met filmmaker Adam Morane-Griffiths.

De opdracht van BBC en Netflix komt meer dan een jaar nadat Sky en Peacock samen een aparte serie, ook getiteld Lockerbie, groen licht gaven. Dat project zou dit jaar in première gaan, maar is vertraagd in zijn verdere ontwikkeling.

Jim Sheridan, de Oscar-genomineerde regisseur van My Left Foot, en dochter Kirsten Sheridan schrijven de Sky/Peacock serie, waarin de zoektocht van een familie naar gerechtigheid centraal staat. Carnival Films produceert.

Jonathan Lee, de schrijver achter de roman High Dive, schrijft het BBC/Netflix drama samen met Gillian Roger Park (The Young Offenders), die twee afleveringen zal schrijven. Ze zullen zich baseren op uitgebreide interviews van Morane-Griffiths, die sprak met de Schotse politie en Amerikaanse onderzoeksdiensten. De serie zal ook de impact van de bomaanslag op de inwoners van Lockerbie onderzoeken.

Michael Keillor (Roadkill (2020)) zal regisseren. De uitvoerende producenten zijn Simon Heath en Roderick Seligman voor World, Steve Stark en Stacey Levin voor Toluca Pictures, Adam Morane-Griffiths, Sara Curran, Herbert L. Kloiber, Gaynor Holmes en Keillor voor de BBC. De co-uitvoerend producent is Joe Hill. 

Netflix drama commissaris Mona Qureshi zei: "Vanaf het moment dat we Jonathan's pilot script lazen, geïnformeerd door Adam's nauwgezette onderzoek, begrepen we dat dit team een weg had gevonden naar deze gebeurtenissen die episch en intiem is, lokaal en globaal, persoonlijk en politiek. De verwoesting die werd aangericht in de nacht van 21 december 1988 blijft door de decennia heen nagalmen."

BBC commissaris Holmes voegde toe: "We hebben het juiste team om dit buitengewone verhaal met de grootste zorg te vertellen, om ervoor te zorgen dat de serie de verwoestende gebeurtenissen van die nacht weergeeft, het complexe en verstrekkende onderzoek dat volgde en het effect dat het had op iedereen die geliefden verloor."
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten