Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Netflix geeft groen licht voor Toxic Town met Robert Carlyle en Jodie Whittaker

Netflix geeft groen licht voor Toxic Town met Robert Carlyle en Jodie Whittaker

Netflix gaat de schijnwerpers richten op een van de grootste milieuschandalen in het Verenigd Koninkrijk, de Corby-vergiftigingen.
De vierdelige serie komt van Charlie Brooker en Annabel Jones' Netflix-gesteunde Black Mirror-producent Broke & Bones, met Jones als uitvoerend producent naast Thorne en regisseur Minkie Spiro (Better Call Saul).

De hoofdrollen in de dramaserie zijn voor Aimee Lou Wood (middelste foto), bekend van Sex Education, de vertrekkende Doctor Who-ster Jodie Whittaker (r.) en Robert Carlyle (The Full Monty, l.).

13918 Toxic Town Cast

Rory Kinnear (uiterst links), bekend van onder andere Years and Years en Corby-inwoner Brendan Coyle (uiterst rechts), die in onder meer Downton Abbey speelde, zijn ook aan boord van Toxic Town. De serie is geschreven door Jack Thorne, schrijver van His Dark Materials, en gaat over de schandalige lozingen van giftig afval in Corby en de daaropvolgende juridische strijd die de 'Britse Erin Brockovich' wordt genoemd. De productie zal later deze maand beginnen in het Verenigd Koninkrijk onder een Equity contract, wat betekent dat de serie niet zal vallen onder de Amerikaanse stakingen.

Toxic Town volgt de tragische giftige afvalzaak in de East Midlands en het 'David en Goliath gevecht voor gerechtigheid' van drie moeders. Na de sluiting van een van de grootste staalfabrieken in Europa halverwege de jaren tachtig sloopte de gemeente het terrein als onderdeel van een programma voor stadsvernieuwing, waarbij afval met open vrachtwagens door dichtbevolkte gebieden werd vervoerd.

Aan het eind van de jaren tachtig en het begin van de jaren negentig bleek het aantal afwijkingen aan de bovenste ledematen bij baby's die in Corby werden geboren drie keer zo hoog te zijn als bij kinderen die in de omgeving werden geboren. Achttien families spanden een rechtszaak aan die uiteindelijk in 2009 werd gewonnen door het Britse Hooggerechtshof. Een jaar later werd er een schikking getroffen.

Thorne, die meeschreef aan de vergelijkbare Channel 4 serie The Accident (2019), noemde de zaak een "bepalend moment in de geschiedenis". "Het toonde ons vermogen om onze ogen en oren te sluiten voor de veiligheid van onze mensen", voegde hij eraan toe. "Het toonde ook de opmerkelijke manier waarop mensen zullen vechten voor wat juist is."

Jones beschreef schrijver Thorne als de "stem van een generatie, die een intelligentie, intensiteit en empathie brengt in het menselijke verhaal achter de historische zaak." De producent van Toxic Town is Delyth Scudamore. Thorne schreef alle afleveringen en schreef aflevering drie samen met Amy Trigg.

De streamers, die vanwege de stakingen een Amerikaanse opdrachtpauze inlassen, hebben de laatste tijd een voorliefde getoond voor het bestellen van hedendaagse Britse waargebeurde misdaadseries. Disney+ maakt een door Jeff Pope geschreven drama over Jean Charles de Menezes, de onschuldige Braziliaan die in Groot-Brittannië werd neergeschoten toen de politie jacht maakte op een groep terroristen, terwijl het ook een serie heeft besteld gebaseerd op Alex Dahls roman Playdate, de grootste nachtmerrie voor ouders
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten