Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Eerste blik op BBC's controversiële Jimmy Savile-drama The Reckoning

Eerste blik op BBC's controversiële Jimmy Savile-drama The Reckoning

Het controversiële Jimmy Savile-drama The Reckoning van de BBC gaat in de herfst in première, en de BBC heeft meer acteurs en een eerste foto onthuld.
In de serie spelen Steve Coogan (The Trip), BAFTA-winnares Gemma Jones (Gentleman Jack), Siobhan Finneran (Happy Valley), Mark Lewis Jones (Outlander) en Mark Stanley (Happy Valley) de hoofdrollen.

De BBC heeft ook een eerste beeld onthuld (onder), waarop Coogan te zien is die de seriële zedendelinquent speelt terwijl hij een van zijn beroemde sigaren rookt en peinzend uit het raam staart.

13950 The Reckoning foto

Geproduceerd door ITV Studios, geschreven door Neil McKay en uitvoerend geproduceerd door Jeff Pope, zal de vierdelige serie het leven van Savile door de decennia heen schetsen. Toen hij nog leefde was hij een van de populairste presentatoren van de BBC, maar toen hij dood was kwam naar buiten dat hij zijn betrokkenheid bij verschillende organisaties, zoals de BBC, ziekenhuizen, gevangenissen en liefdadigheidsinstellingen, gebruikte om zichzelf te legitimeren. Hij sloot vriendschappen in de showbusiness, politiek, journalistiek, de katholieke kerk en zelfs de koninklijke familie om zijn positie als seriemisbruiker te verstevigen.

De serie werd als controversieel beschouwd en kreeg kritiek vanwege de manier waarop het oude herinneringen zou kunnen oproepen voor de honderden slachtoffers van Savile. Dit komt op een moment dat de BBC ook een dramaserie over de tragische Grenfell-brand heeft gelanceerd.

In een recente toespraak tot de pers zei BBC-content baas Charlotte Moore dat de omroep gerespecteerde schrijvers die series willen maken over deze controversiële onderwerpen niet zal "censureren", terwijl voormalig BBC Drama Director Piers Wenger, die The Reckoning groen licht gaf, eerder beweerde dat er een "publiek belang" is om de serie te maken. Vandaag zei de BBC dat The Reckoning "het unieke vermogen van drama zal gebruiken om gebeurtenissen in hun emotionele en historische context te plaatsen".

Vier overlevenden van Savile die hebben bijgedragen aan The Reckoning zullen ook te zien zijn in de serie, geïnterviewd op camera om hun verdere inzicht te geven en om na te denken over hun ervaringen in de hoop dat het vertellen van hun verhalen zal voorkomen dat zoiets nog een keer gebeurt. De BBC zei dat het "nauw heeft samengewerkt met veel mensen wier leven werd beïnvloed door Savile".

The Reckoning is geschreven door McKay (Four Lives). Uitvoerende producenten zijn Pope (Four Lives) en McKay voor ITV Studios, en Lucy Richer (Top of the Lake) voor de BBC. De regie was in handen van Sandra Goldbacher (The Accident (2019)) en Clare Shepherd (The A Word) produceerde.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

Arjensky
20 augustus 2023, 14:17
Ik zou "posthumously-outed serial sex offender" toch echt niet vertalen als "vrijgesproken".
2
DAVE2804
20 augustus 2023, 14:50
Aangepast.
3
BlackBiker
20 augustus 2023, 19:43
"Vier overlevenden van Savile". O? Hoeveel heeft hij er dan vermoord? Lijkt ook een wat slordige vertaling.
Ik vraag me altijd af wie nu eigenlijk de doelgroep is van dit soort series. Ze trekken mij bijvoorbeeld totaal niet aan.
1
Log in om een reactie achter te laten