Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Showtime heeft een pilot voor Britse comedy Jonah Kills in ontwikkeling

Showtime heeft een pilot voor Britse comedy Jonah Kills in ontwikkeling

Showtime is bezig met de ontwikkeling van Jonah Kills, een Britse komedie gemaakt en geschreven door Clem Garritty.
Jonah Kills volgt een homoseksuele man die in Londen woont en liefde probeert te vinden door middel van seks, alleen om te ontdekken dat elke persoon met wie hij ooit heeft geslapen is overleden in een bizar ongeluk.

De serie is afkomstig van Jax Media UK, dat aan nieuwkomer Garritty de opdracht gaf om vier scripts te schrijven voordat de komedie aan Showtime werd voorgelegd. Er wordt op dit moment niet aan de scripts gewerkt, maar het is de bedoeling om na de stakingen een pilot te casten en te filmen en dat veteraan televisieregisseur Iain B. MacDonald (Poker Face, Shantaram) is aangetrokken om de regie op zich te nemen.

14069 Clem Garritty en Iain B. MacDonald

MacDonald (foto rechts) keert hiermee terug naar Showtime, waar hij de afgelopen tien jaar regisseerde voor een aantal van de beste comedyseries van het netwerk, waaronder Episodes, waarvoor hij een Emmy-nominatie kreeg, Shameless (US) en Black Monday.

Garritty (foto links) is artistiek directeur van het komediegezelschap Kill the Beast en regisseerde alle drie de shows van het gezelschap, The Boy Who Kicked Pigs, He Had Hairy Hands en Don't Wake the Damp, die allemaal door het Verenigd Koninkrijk hebben getourd en sindsdien zijn overgebracht naar The Soho Theatre.

Hij schreef en regisseerde ook mee aan The Story Beast van John Henry Falle, dat werd genomineerd voor de Fosters Comedy Award tijdens de Edinburgh Fringe. Naast schrijven en regisseren heeft Garritty ook een bedrijf, Swamp Motel, waar hij virtuele en meeslepende ervaringen creëert.

Showtime, dat zich in een overgangsfase bevindt en nauw geïntegreerd wordt met Paramount+ met een nieuw directieteam onder leiding van Chris McCarthy, is op zoek naar een nieuw comedymerk. Het netwerk heeft geen huidige comedyseries. Het heeft seizoen twee van Darren Star en Jeffrey Richman's Uncoupled, met Neal Patrick Harris in de hoofdrol, opgepikt nadat het gecanceld werd door Netflix. The Curse van Nathan Fielder en Benny Safdie, waarin het duo schittert tegenover Emma Stone, gaat in première op het New York Film Festival.

Jax Media, dat eigendom is van Imagine en bekend staat om de efficiënte productie van comedyseries, heeft ook een verleden bij Showtime waar het achter Desus & Mero (2019) zat. De portfolio van het bedrijf omvat ook Emily in Paris, Russian Doll, Search Party (2016), Broad City en A Black Lady Sketch Show.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten