Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
BBC ontwikkelt universiteit-drama van Steven Knight

BBC ontwikkelt universiteit-drama van Steven Knight

De BBC ontwikkelt het drama van Peaky Blinders-maker Steven Knight, gebaseerd op een universiteit in Birmingham, met de bedoeling er mogelijk een terugkerende serie van te maken.
Het nog titelloze project, dat de levens volgt van een groep jonge mensen aan een van de vijf universiteiten van de op één na grootste stad van het land, wordt geproduceerd uit Knight’s nieuwe multimillion pound Digbeth Loc. Studios in de West Midlands, die een paar maanden geleden zijn geopend. Het door Banijay gesteunde Kudos en BBC Studios coproduceren.

Het universiteitsdrama bevindt zich in de beginfase van de ontwikkeling, maar we begrijpen dat de serie, als er groen licht voor wordt gegeven, wordt gepositioneerd als een potentiële terugkeerder die in primetime zou kunnen worden uitgezonden. UK TV Trade Broadcast meldde eerder dat hij de universiteitsserie aan het ontwikkelen was, maar op dat moment was er geen omroeporganisatie aangesloten.

14219 Steven Knight
Steven Knight

Het nieuws wordt een aantal dagen gebracht nadat BBC Doctors – het door Birmingham geproduceerde drama dat de carrière van een hele reeks prominente Britse schrijvers een vliegende start gaf – na 23 jaar annuleerde, wat de omroep toeschreef aan ‘superinflatie in de dramaproductie’.

De BBC heeft gezegd dat het geld dat wordt bespaard op Doctors zal worden besteed aan een “reeks nieuwe programma’s in de regio.” Hoewel er nog geen beslissingen zijn genomen en het drama van Knight nog geen groen licht heeft gekregen, zou het wel eens kunnen passen als een lokaal geproduceerd drama waarin lokaal talent wordt aangescherpt. Eerder dit jaar verplaatste de BBC de productie van een andere langlopende terugkeerder, Silent Witness, naar de West Midlands, op welk punt het zei dat het minstens twee “high-impact” scriptseries per jaar uit de regio zal leveren en tegelijkertijd de investeringen in de regio zal verhogen. training en ontwikkeling.

De maker van Peaky Blinders richt een groot deel van zijn energie momenteel op het opbouwen van de productie in Birmingham en het vertellen van verhalen uit zijn geboortestad. This Town, het semi-autobiografische drama van Knight dat ook in Digbeth Loc werd opgenomen, wordt binnenkort uitgezonden op de BBC.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten