Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
FX ontwikkelt serie gebaseerd op This American Life-segment I Was A Teenage Smuggler

FX ontwikkelt serie gebaseerd op This American Life-segment I Was A Teenage Smuggler

FX ontwikkelt een comedyserie van een half uur gebaseerd op het This American Life-segment 'I Was a Teenage Smuggler' uit 2021.
De serie volgt een groep Mexicaanse tieners die dankzij een maas in de Amerikaanse immigratiewet, waardoor niemand onder de achttien kan worden vervolgd, door kartels worden ingelijfd om migranten over de grens te smokkelen. De tieners merken al snel dat ze onvoorstelbare hoeveelheden geld verdienen en hun droomleven leiden, maar met een klok die steeds verder tikt totdat ze wettelijk als volwassenen worden beschouwd.

14235 Joanna Calo & Carlos Lopez Estrada

Het script voor I Was a Teenage Smuggler wordt geschreven door Joanna Calo, Carlos López Estrada (beiden op de foto), en de verslaggever van het verhaal, Kevin Sieff. Ze zullen ook uitvoerend produceren samen met Ira Glass en Alissa Shipp van This American Life.

Estrada regisseert ook de pilot en produceert via zijn Antigravity Academy. Calo is de co-showrunner, uitvoerend producent, schrijver en regisseur van FX's The Bear, dat net klaar is met zijn succesvolle tweede seizoen en naar verwachting een belangrijke speler zal zijn bij de komende Emmy's. Momenteel is ze bezig met de adaptatie van het boek Suburban Hell voor Legendary. Haar andere schrijfcredits zijn Hacks, Netflix's The Baby-Sitters Club (2020), Amazon's Undone en BoJack Horseman.

Estrada's debuutfilm Blindspotting ging in première op Sundance 2018 en werd vervolgens uitgebracht door Lionsgate. Hij werd genomineerd door de DGA voor Outstanding Directorial Achievement of a First-Time Feature Film. Zijn tweede film, Summertime, ging in première op Sundance 2020 en werd het jaar daarop in de bioscoop uitgebracht. Zijn documentaire Lil Nas X: Long Live Montero ging in september in première op het filmfestival van Toronto.

Op televisie regisseerde Estrada een aflevering van Legion van FX en Marvel en momenteel ontwikkelt hij een originele comedyserie bij FX in samenwerking met This American Life. Hij is momenteel bezig met het schrijven en regisseren van de herinterpretatie van de Japanse anime Your Name voor Paramount en Bad Robot.

Sieff is internationaal onderzoeksjournalist bij de Washington Post en richt zich op de plaatsen waar sport en politiek, misdaad en cultuur elkaar kruisen. Hij was eerder hoofd van het Mexico-bureau, hoofd van het Afrika-bureau en hoofd van het Afghanistan-bureau van de krant. Voordat hij bij de Post kwam, werkte hij in het Washington-bureau van de Financial Times en deed hij verslag over immigratie aan beide kanten van de grens tussen de VS en Mexico. Hij begon zijn carrière bij de Brownsville Herald in Texas.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten