Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Thrillerserie gebaseerd op Andreé A. Michaud's roman Boundary in ontwikkeling

Thrillerserie gebaseerd op Andreé A. Michaud's roman Boundary in ontwikkeling

De roman Boundary: The Last Summer van Andrée A. Michaud uit 2014 wordt ontwikkeld tot een thrillerserie.
Het in Montreal gevestigde KOTV en Endemol Shine North America hebben een deal gesloten voor de ontwikkeling van de serie, die de titel Boundary Pond zal krijgen.

Boundary Pond speelt zich af in 1967 op Boundary Pond, een meer dat zich uitstrekt over de Amerikaans-Canadese grens tussen de provincie Québec en de staat Maine. Het overwegend Engelstalige Boundary Pond is een thriller die zich ontvouwt tegen een achtergrond van kano's die omslaan, ijsduikers die een angstaanjagend geluid laten horen en kampvuren bij het meer.

In het verhaal worden het idyllische cottage-leven en de warmte en vertrouwdheid van de bossen van Boundary Pond verraderlijk wanneer een mysterieuze dood de normaal gesproken vredige gemeenschap aan het meer, waar buitenstaanders zomerhutten hebben en de lokale bevolking zich door de winter worstelt, op zijn grondvesten doet schudden. Wanneer een tweede lichaam opduikt, wordt moord vermoed.

14275 Boundary foto

Louis Choquete (foto) is aan het project verbonden als showrunner en regisseur, en het project zal de komende weken op de markt komen. William S. Messier schrijft de eerste twee scripts en een seriebijbel. De in Sherbrooke, Quebe gevestigde schrijver, scenarioschrijver en vertaler schreef de docudrama-serie Chicanes d'héritages voor Vrai en co-creëerde en schreef mee aan de webserie Terreur 404, die voor ICI Tou.tv was.

Choquete heeft meerdere series geregisseerd in Frankrijk en Quebec, waaronder het politieprocedurele misdaaddrama 19-2 van de CBC en het eerste seizoen van Mafiosa van Canal+, dat aan meer dan 61 landen is verkocht. Op zijn CV staat ook het tweede seizoen van Versailles, Philharmonia en, recentelijk, Mirage, een serie van zes afleveringen die door Franse, Duitse en Canadese bedrijven is gecoproduceerd.

Louis-Philippe Drolet van KOTV en Sharon Levy en Lisa Fahrenholt van Endemol Shine North America zijn de uitvoerende producenten voor Boundary Pond.

De roman Boundary: The Last Summer, waarvan KOTV eerder de rechten had bemachtigd, werd oorspronkelijk gepubliceerd in 2014 en is bekroond met prijzen zoals de tweede Governor General's Award for Fiction van auteur Michaud.

"Ik vind het geweldig om samen te werken met Endemol Shine North America om de geweldige roman Boundary tot leven te brengen in een zeer organisch partnerschap tussen onze twee bedrijven. Boundary Pond ontvouwt zich aan de Canadees-Amerikaanse grens en ik kan niet wachten om het op de markt te brengen", zegt Mia Desroches, Vice-President International Sales bij KOTV. "Deze unieke en boeiende misdaadthriller laat zowel de slechtste als de mooiste natuur van de mens zien."

"We zijn zeer verheugd dat we door kunnen gaan met onze samenwerking met KOTV en Louis Choquete en dat we deze ongelooflijke thriller naar kijkers over de hele wereld kunnen brengen", zegt Levy, CEO van Endemol Shine North America, dat eigendom is van Banijay.

"In tegenstelling tot de meeste Nordic Noirs, waar de koude en afgelegen vijandigheid van de natuur de toon dicteert, is het juist de warmte en vertrouwdheid van de verkoop van Boundary Pond die het zo verraderlijk maakt - een spel met contrasten tussen het idyllische leven in een cottage en de angstaanjagende wildernis rondom. Het is een misdaadthriller waarin de bossen, met hun warme herinneringen of met hun spookachtige aanwezigheid, een cruciale rol spelen in hoe het verhaal zich ontvouwt," voegt Choquete toe.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten