Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Michael Sheen en Ruth Wilson spelen in Amazon-serie gebaseerd op het beruchte Newsnight-interview met prins Andrew

Michael Sheen en Ruth Wilson spelen in Amazon-serie gebaseerd op het beruchte Newsnight-interview met prins Andrew

Michael Sheen en Ruth Wilson leiden de cast van A Very Royal Scandal, Prime Video's aankomende gelimiteerde serie over het rampzalige interview van prins Andrew met Newsnight's Emily Maitlis.
In het beruchte interview verklaarde Andrew zijn vriendschap met Jeffrey Epstein. De serie is momenteel in productie in het Verenigd Koninkrijk.

Volgens de beschrijving volgt de driedelige serie, geschreven door Jeremy Brock, de professionele en persoonlijke reis van Emily Maitlis (Wilson) als Newsnight-journalist, wat leidt tot haar veelgeprezen interview met prins Andrew (Sheen).

14348 Michael Sheen en Ruth Wilson

Sheen (foto links) is momenteel te zien in de Prime Video-serie Good Omens. Zijn andere opvallende credits zijn onder andere Prodigal Son, Quiz (UK) en Masters of Sex.

Wilson (foto rechts) is misschien het meest bekend van haar hoofdrol in het Showtime-drama The Affair en is momenteel te zien in Showtime's gothic thriller dramaserie The Woman in the Wall.

De cast bestaat verder uit Joanna Scanlan (No Offence) als Amanda Thirsk, Alex Jennings (The Crown) als Sir Edward Young en Éanna Hardwicke (Fate: The Winx Saga) als Stewart Maclean.

Julian Jarrold (This England) regisseert de serie, die wordt geproduceerd door Blueprint Television voor Amazon MGM Studios en wereldwijd wordt gedistribueerd door Sony Pictures Television. Karen Thrussell, Graham Broadbent, Pete Czernin, Diarmuid McKeown, Jeremy Brock, Jarrold en Maitlis zelf zijn de uitvoerende producenten. Josh Hyams is producent van de serie.

Prins Andrew moest zich terugtrekken uit het openbare leven in de nasleep van het interview in 2019, waarin hij zich niet verontschuldigde voor zijn vriendschap met Epstein, geen medeleven toonde met de slachtoffers van Epstein en de beweringen tegen hem op verschillende manieren weerlegde - door te onthullen dat hij in een Pizza Express was geweest op de avond dat hij in een Londense nachtclub zou zijn geweest met Virginia Guiffre van Epstein, en dat hij een aandoening had waardoor hij niet kon zweten, zoals ook werd beweerd.

Deadline's zustersite Variety meldde het nieuws als eerste.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

Sproet2jes
22 november 2023, 15:42
2 van mijn favoriete acteurs. Leuk, ben benieuwd.
1
BlackBiker
22 november 2023, 19:05
Ook ik heb zowel Michael Sheen als Ruth Wilson hoog zitten.
Maar het onderwerp trekt me totaal niet. Hier heb ik absoluut geen interesse in. Dus ik denk dat ik hem toch oversla.
1
Log in om een reactie achter te laten