Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Producenten van The Witcher en The Wheel of Time gaan samenwerken voor Otherland

Producenten van The Witcher en The Wheel of Time gaan samenwerken voor Otherland

Platige Image (The Witcher) en Mount Devil werken samen met Mike Weber, uitvoerend producent van The Wheel of Time, aan een televisieserie gebaseerd op Otherland, de vierdelige boekenreeks van Tad Williams.
Otherland (de boeken en de televisie-adaptatie) wordt beschreven als "een episch cyberpunk-fantasy avontuur". De samenvatting luidt: "De wereld zoals wij die kennen heeft hier een extra laag - hyperrealistische VR arena's die een nieuwe plek zijn geworden voor plezier, werk, onderwijs maar ook losbandigheid, misdaad en misbruik. Het mysterieuze Otherland, zogenaamd een andere laag van het netwerk, wordt slechts een startpunt voor een avontuur met meerdere werelden.

14510 Otherland

De Inception-achtige mechanica bevat een reeks werelden, waarvan sommige griezelig veel lijken op de wereld die wij kennen, en andere bizarre clusters van bekende creaties en personages. Er zijn intergalactische tavernes, middeleeuwse fantasieën en slagvelden uit de Eerste Wereldoorlog, om er maar een paar te noemen."

"Ik geloof dat Tad het definitieve werk heeft geschreven over het conflict tussen de menselijke ervaring en technologische vooruitgang," zei Weber (foto). "Hij schetst een niet zo verre toekomst waarin de keuze tussen leven in de echte of de virtuele wereld een keuze wordt tussen leven of dood. De vooruitstrevende thema's en fantastische personages geven Otherland alle fundamenten van een next-level sci-fi drama serie adaptatie."

Weber wordt gezien als de architect van The Wheel of Time-serie. Hij bracht het project eerst naar Sony Pictures TV en hield toezicht op de ontwikkeling en productie nadat het project was verkocht aan Amazon. Vanuit Londen houdt hij nog steeds toezicht op Wheel, dat momenteel seizoen drie aan het filmen is. Daarnaast is hij uitvoerend producent van Sony's Jumanji-filmfranchise.

Platige Image, de studio achter The Witcher en de samenwerking met Love, Death & Robots, heeft een geschiedenis van meer dan twintig jaar. Ze staan vooral bekend om hun innovatieve technieken op het gebied van animatie en VFX en met filmcredits voor games zoals Metro Exodus, Cyberpunk 2077 en Call of Duty: Warzone.

De contentmakelaar en coproducent Mount Devil werd opgericht in 2020 om uitzonderlijke ideeën, licenties en verhalen te identificeren en te verwerven om ze te ontwikkelen tot series en/of films.

Het productieteam van Otherland heeft financiële steun ontvangen van Creative Europe Media en is bezig met het interviewen van schrijvers/showrunners.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

Sproet2jes
19 december 2023, 21:44
Groot fan van Ted Williams, dus ben zéér benieuwd wat ze dr van gaan bakken. :)
0
Log in om een reactie achter te laten