Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie van Regina Black's roman The Art of Scandal in ontwikkeling

Serie van Regina Black's roman The Art of Scandal in ontwikkeling

Julie Plec's My So-Called Company en Universal Television hebben de rechten verworven van Regina Black's debuutroman The Art of Scandal.
The Art of Scandal vertelt het verhaal van Rachel Abbott die, op de avond van de veertigste verjaardag van haar man Matt, een expliciete sms van hem ontvangt waarvan ze zich al snel realiseert dat deze voor een andere vrouw bedoeld was. Een scheiding is onvermijdelijk en Rachel is vastbesloten om haar dertienjarige huwelijk niet met lege handen achter te laten.

14534 The Art of Scandal

Plec (foto, rechts) is verbonden als uitvoerend producent samen met Plec's partner bij MSCC, Emily Cummins. Black (foto, links) is adviserend producent voor het project.

"Ik heb het gevoel dat ik al jaren wacht op een boek als dit. Regina heeft dit echt fantastisch gemaakt, zodat ik me kan overgeven aan mijn favoriete soort televisie: een sexy, slimme, meerdere generaties bevattende, multiculturele soap," zei Plec in een verklaring.

Hier is de volledige synopsis van The Art of Scandal:

"Op de avond van de veertigste verjaardag van haar man Matt ontvangt Rachel Abbott een expliciete sms van haar man waarvan ze zich al snel realiseert dat die voor een andere vrouw bedoeld was. Een scheiding is onvermijdelijk en Rachel is vastbesloten om haar dertienjarige huwelijk niet met lege handen achter te laten.

Ondertussen kan Matt, een opkomende burgemeester met een oog op het Witte Huis, zich geen rommelige scheiding veroorloven midden in zijn herverkiezingscampagne. Ze sluiten een deal: Rachel krijgt een miljoen dollar en hun luxueuze huis in de rijke DC buitenwijk Oasis Springs, zolang ze de ideale zwarte trofeevrouw blijft spelen tot de verkiezingen.

Dan ontmoet Rachel Nathan Vasquez en hun band doet Rachel vergeten dat ze de perfecte vrouw van een politicus is. Als Rachel Nathan's lang sluimerende artistieke aspiraties weer tot leven wekt, wordt hun aantrekkingskracht onmogelijk te weerstaan. Maar geheimen zijn moeilijk te bewaren in een stad als Oasis Springs en Nathan heeft er zelf ook een paar. Met het risico van een schandaal en hun harten op het spel, moeten ze beslissen of de mogelijkheid om alles te verliezen het waard is om de liefde te riskeren."

Black is een voormalig civiel procesadvocaat en huidig bestuurder van een rechtenfaculteit, die altijd gepassioneerd is geweest over de weergave van zwarte vrouwen in de populaire cultuur.

Plec en haar productiebedrijf, My So-Called Company, hebben een algemene overeenkomst met Universal Television. Haar huidige projecten onder de deal zijn onder andere We Were Liars, dat werd opgepikt voor een serie op Prime Video, met Plec als co-bedenker, schrijver en uitvoerend producent. Ze is ook de uitvoerend producent van The Girls on the Bus voor HBO Max.

USG's Creative Acquisitions and IP Management team, geleid door Jordan Moblo, hielp bij het verwerven van de rechten op het boek. UTA bemiddelde bij de deal.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten