Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Dramaserie Nowhere in ontwikkeling bij NBC

Dramaserie Nowhere in ontwikkeling bij NBC

Na zijn samenwerking met NBC voor zijn series Siberia en Emerald City, is Matthew Arnold teruggekeerd naar het netwerk als bedenker, uitvoerend producent en showrunner van Nowhere.
Nowhere is een nieuwe dramaserie in ontwikkeling met Atomic Monster (M3GAN, The Conjuring), Vertigo Entertainment (IT, Barbarian), Room 101 (de Paranormal Activity-franchise) en Antihero Entertainment.

De serie is oorspronkelijk door Arnold (foto onder) bedacht als een novelle, die hij heeft bewerkt tot een aankomende roman. De serie wordt aangekondigd als een high-concept mysterie in de trant van Manifest of La Brea, met bovennatuurlijke thrillerelementen.

14535 Matthew Arnold

Een groep mensen wordt wakker en ontdekt dat alle inwoners van hun afgelegen stadje in Vermont van de ene op de andere dag zijn verdwenen. Onder leiding van de voormalige sheriff beginnen de overgebleven inwoners aan een mysterieuze zoektocht naar hun vermiste geliefden, waarbij ze onderweg tal van bovennatuurlijke verschijnselen ontdekken.

Naast Arnold zijn de uitvoerende producenten voor Nowhere James Wan, Rob Hackett en Michael Clear voor Atomic Monster, Natalie Viscuso en Roy Lee voor Vertigo, Steve Schneider voor Room 101 en Aengus McLoone voor Antihero Entertainment. Universal Television, een divisie van Universal Studio Group, is de studio.

Arnold begon zijn carrière met het eerder genoemde Siberia, een bovennatuurlijk drama dat in 2013 op NBC debuteerde en waarvan hij bedenker, schrijver, regisseur en uitvoerend producent was. Vervolgens keerde hij terug naar het netwerk met Emerald City, een moderne herbewerking van The Wizard of Oz die in 2017 werd uitgezonden.

Arnold en zijn team brachten Nowhere naar NBC vlak voor de dubbele staking van deze zomer. De uitgebreide versie van het verhaal wordt momenteel door Lane Heymont van The Tobias Literary Agency verkocht aan uitgevers.

Atomic Monster is een van de meest productieve bedrijven in de genresfeer, met een focus op horror. Het begon het jaar met het enorme succes van M3GAN, voordat het The Nun II uitbracht en het op 22 december te verschijnen Aquaman and the Lost Kingdom. Het bedrijf produceerde onlangs de horror The Backrooms voor A24 en debuteert op 5 januari met de bovennatuurlijke horror Night Swim van de nieuwe filmmaker Bryce McGuire.

Recentelijk produceerde Lee's gerenommeerde vertigobedrijf Barbarian en The Mother en Lionsgate's aankomende drama Ordinary Angels. Projecten die binnenkort worden uitgebracht zijn Gary Dauberman's bewerking van het Stephen King boek Salem's Lot (geproduceerd samen met Atomic Monster) en Anna Kendrick's regiedebuut Woman of the Hour.

Eerder produceerde Room 101 al talloze delen van de Paranormal Activity-franchise, samen met titels als Pet Sematary, Insidious: Chapter 2 en The Devil Inside.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten