Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Byon Yo-han gecast in Zuid-Koreaanse Disney+/Hulu-dramaserie Uncle Samsik

Byon Yo-han gecast in Zuid-Koreaanse Disney+/Hulu-dramaserie Uncle Samsik

Disney+/Hulu is bevestigd als de wereldwijde thuisbasis van Uncle Samsik, de Zuid-Koreaanse dramaserie met in de hoofdrol Song Kang-ho, bekend van de Oscarwinnaar Parasite uit 2019.
De serie volgt San, een ambitieuze idealist die gedreven is om het tij te keren voor zijn land. Hij trekt de aandacht van Pak Doochill (Uncle Samsik), een louche fixer die alles doet wat nodig is om hem te helpen de doelen van zijn baas te bereiken. Samen vormen ze een ongemakkelijke alliantie, navigeren door de complexiteit van het gevestigde systeem, verenigd door hun gedeelde doel van een welvarende toekomst.

14582 Uncle Samsik

Uncle Samsik is de eerste keer in Song's (foto rechts) decennialange carrière dat hij de hoofdrol speelt in een dramaserie, en het is nu bevestigd dat Byun Yo-han (foto links) zich bij de cast heeft gevoegd. Song zal het titulaire personage spelen en Byun zal te zien zijn als Kim San.

Byan is bekend van zijn rol in de Zuid-Koreaanse romantische dramaserie Mr. Sunshine (2018), die op Netflix te zien is.

Het nieuws over de serie die zich afspeelt in de jaren zestig dook vorig jaar voor het eerst op, maar toen was nog niet bevestigd welk netwerk of welke streamer erachter zou zitten. Disney+ heeft bevestigd dat de serie dit jaar wereldwijd wordt gelanceerd en Hulu doet hetzelfde in de VS.

Slingshot Studios, dat het project vorig jaar tijdens BCWW aankondigde onder de titel Uncle Sam Shik, produceert. Shin Yeonshick (Cobweb, Cassiopeia) is de schrijver en regisseur.

Song begon zijn carrière in theaterproducties voordat hij zijn filmdebuut maakte in 1996 met Hong Sang-soo's The Day A Pig Fell Into The Well. Zijn latere credits omvatten Sympathy For Mr Vengeance, Memories Of Murder, Snowpiercer en Parasite, dat in 2020 vier Oscars won. Hij werkte ook samen met Shin aan de 2023-films One Win en Cobweb.

Hij werd de eerste Zuid-Koreaanse mannelijke acteur die de prijs voor beste acteur in Cannes won in 2023 voor zijn rol in Broker, een Koreaans-talige film geregisseerd door de Japanner Hirokazu Kore-eda.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten