Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Live-action Game of Thrones-prequelserie Nine Voyages wordt animatieserie

Live-action Game of Thrones-prequelserie Nine Voyages wordt animatieserie

George R.R. Martin heeft tijd doorgebracht met het bijpraten van fans over zijn animatieprojecten die zich afspelen in de wereld van A Song of Ice & Fire.
Martin had daarbij ook een grote verandering te delen over Nine Voyages, de spin-off van Game of Thrones over de grote zeereizen die Corlys Velaryon maakte aan boord van het schip Sea Snake.

14593 George R.R. Martin

"We hebben Nine Voyages, onze serie over de legendarische reizen van de Sea Snake, overgezet van live action naar animatie," schreef Martin (foto) op zijn persoonlijke blog. "Een stap waar ik volledig achter sta. Budgettaire beperkingen zouden een live action-versie waarschijnlijk onbetaalbaar hebben gemaakt, aangezien de helft van de serie zich op zee afspeelt en er elke week een andere haven moet worden gecreëerd, van Driftmark tot Lys naar de Basilisk-eilanden naar Volantis naar Qarth naar... nou ja, ga maar door. Er is een hele wereld daarbuiten. En we hebben veel meer kans om het allemaal te laten zien met animatie. Dus we hebben nu drie animatieprojecten lopen."

In 2021 meldde HBO dat zij het GOT-universum wilde uitbreiden door een drietal ideeën voor nieuwe projecten te ontwikkelen. Deze omvatten 9 Voyages, ook bekend als Sea Snake, Flea Bottom en 10,000 Ships. Van de drie was het Sea Snake project meer gevormd, met een creatief team aan boord om het te ontwikkelen. Er was ook sprake van het ontwikkelen van een geanimeerde versie van Game of Thrones voor HBO Max.

Over de status van zijn andere geanimeerde projecten bij HBO schreef Martin op zijn blog dat "geen van hen al groen licht heeft gekregen, maar ik denk dat we met een paar ervan dicht bij de volgende stap zijn. Toen deze laatste ontwikkelingsronde een paar jaar geleden begon, hadden we vier ideeën voor animatieseries, met een aantal grote talenten erbij. Schrijverskamers en topontmoetingen, schetsen en scripts volgden na verloop van tijd... maar helaas werden twee van de oorspronkelijke projecten vervolgens op de lange baan geschoven."

"Degenen onder jullie die mijn verslagen van de afgelopen jaren hebben gelezen, herinneren zich misschien dat ik liever 'op de lange baan geschoven' zeg dan 'gedood', omdat niets in Hollywood voor altijd dood is en een project dat het ene jaar op de lange baan wordt geschoven, een paar jaar later weer van de plank kan worden gehaald," ging Martin verder. "Ik heb nog steeds hoop dat we de verhalen die we op de plank hebben gelegd in een andere vorm kunnen presenteren, misschien als graphic novels."

"Zal een van deze verhalen worden uitgezonden? Gebeuren? Dat kunnen we niet weten," schreef hij. "Niets is zeker in Hollywood."
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

JanWillemK
8 januari 2024, 12:01
Ik ben enorm fan van A Song of Ice and Fire maar ze moeten nu wel op gaan passen dat ze niet teveel gaan doen. Dat de laatste boeken niet meer uit gaan komen daar heb ik mij al bij neergelegd, maar zitten mensen echt te wachten op een animatie serie? Er komen daarnaast ook nog spin-off series van Dunk and Egg (A Knight of the Seven Kingdoms) én waarschijnlijk Jon Snow.. Het moet wel leuk blijven.
1
Log in om een reactie achter te laten