Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Gelimiteerde Amanda Knox-serie dichtbij Hulu-bestelling

Gelimiteerde Amanda Knox-serie dichtbij Hulu-bestelling

Amanda Knox is klaar om haar verhaal op het kleine scherm te vertellen.
Volgens bronnen heeft Hulu bijna groen licht gegeven voor een serie over de onterechte veroordeling van de schrijfster en activiste Amanda Knox en de nasleep daarvan. Knox zal de serie produceren met Emmy-winnaar Warren Littlefield (Fargo, The Handmaid's Tale) en Monica Lewinsky. Er wordt gezocht naar een actrice voor de hoofdrol.



De nog titelloze gelimiteerde serie is geschreven en geproduceerd door KJ Steinberg (This Is Us) en is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van hoe Knox (foto) onterecht werd veroordeeld voor de moord op haar kamergenote Meredith Kercher en haar zestien jaar durende reis om zichzelf vrij te krijgen.

Steinberg en Lewinsky produceren de serie, die naar verwachting dit jaar zal filmen, samen met Littlefield, Ann Johnson, Graham Littlefield & Lisa Harrison van The Littlefield Company en Knox & Chris Robinson. 20th Television is de studio.

De Amanda Knox-serie was al een tijdje in ontwikkeling bij Hulu. Lewinsky, die ook bekend staat om haar activisme, deelde het nieuws over de serie in oktober in Today over een PSA-campagne over zelfpesten.

"Ik wou dat het al aangekondigd was, maar ik ben bezig met de productie van een gelimiteerde serie over een andere jonge vrouw die haar leven gedecimeerd en verscheurd zag worden op het wereldtoneel, maar op de een of andere manier wist te overleven", zei ze toen. "Ik denk dat het echt krachtig wordt."

Lewinsky nam ook de controle over het verhaal dat haar bekendheid bracht in haar twintiger jaren - haar affaire met president Bill Clinton - door als producent te werken aan Ryan Murphy's FX-serie Impeachment: American Crime Story, waarvan Hulu de streamer is.

Hulu heeft succes geboekt met waargebeurde misdaadseries, zoals het door Littlefield geproduceerde Dopesick en verschillende series met vrouwelijke hoofdrolspelers, waaronder The Dropout, Candy en The Girl From Plainville.

Steinberg was onlangs uitvoerend producent bij NBC's veelgeprezen drama This Is Us. Daarvoor creëerde en produceerde ze Mistresses (US) op ABC.

Knox zat bijna vier jaar vast in Italië voor de moord op Kercher in 2007, een uitwisselingsstudent met wie ze een appartement deelde in Perugia, voordat ze werd vrijgesproken. Ze schreef over haar ervaringen in haar memoires uit 2013 Waiting to be Heard en was ook te zien in de Netflix documentaire Amanda Knox uit 2016. De zaak werd eerder gedramatiseerd in de Lifetime film Amanda Knox: Murder on Trial in Italy.

De afgelopen jaren presenteerde Knox The Scarlet Letter Reports op Facebook Watch en de podcast The Truth About True Crime.

The Littlefield Co., wiens series 147 Emmy-nominaties hebben verdiend waaronder 23 overwinningen, produceert Fargo, waarvan onlangs het vijfde seizoen in première ging met Jon Hamm, Juno Temple en Jennifer Jason Leigh in de hoofdrollen.

The Handmaid's Tale van het bedrijf, met Elisabeth Moss in de hoofdrol, gaat dit jaar opnieuw in productie voor het zesde en laatste seizoen. Het bedrijf zit ook achter het Jeff Bridges-drama The Old Man.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten