Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Netflix verkrijgt nieuwe dramaserie Covers van Lena Dunham (Girls)

Netflix verkrijgt nieuwe dramaserie Covers van Lena Dunham (Girls)

Covers, een ander spraakmakend post-stakings televisiepakketje, heeft een koper gevonden.
In een competitieve situatie met meerdere bieders heeft Netflix Covers binnengehaald, een drama van Girls-maker Lena Dunham (foto onder), die gaat schrijven, regisseren en produceren onder haar Good Thing Going-vlag. Drew Comins' Creative Engine Entertainment (Yellowjackets) en Fifth Season zijn ook aan boord.



Niemand geeft commentaar, maar er wordt gefluisterd dat de premium ontwikkelingsverplichting een schrijverskamer van twintig weken inhoudt om een heel seizoen aan scripts te schrijven. Er wordt op dit moment aan personeel gewerkt met het oog op de opening van de kamer in de lente, aldus bronnen.

Covers is geïnspireerd op ware gebeurtenissen en stelt de vraag: wat als het universiteitsleven - de hard feestende, proefwerken afkrakende, verslaafde en spijt betuigende realiteit van een student - eigenlijk een list was voor een complexere identiteit, een die niemand zou vermoeden - als inlichtingenofficieren die heimelijk werken voor MI6? Of, om het bot te zeggen, spionnen.

De helden van Covers zijn clandestiene ambtenaren die vertrouwen op hun dagbaan als de 21-jarige elites van Oxford University. Onze spionnen nemen ons mee naar de moeilijkst te infiltreren directiekamers en slaapkamers en gaan niet alleen op zoek naar antwoorden, maar ook naar identiteit en bevestiging in een baan waar identiteit net zo snel verandert als een outfitwissel van klas naar club.

Als Covers in serie wordt opgenomen, zou dat gebeuren in Londen, waar Dunham momenteel bezig is met de voorbereidingen voor haar aankomende Netflix-romcomserie Too Much met Megan Stalter en Will Sharpe in de hoofdrollen.

Comins heeft ook een televisieserie in de maak op Netflix, gebaseerd op Adam Silvera's nummer 1 New York Times bestseller YA roman They Both Die At the End, van Bridgerton-bedenker Chris Van Dusen, met muzikale superster Bad Bunny uitvoerend producerend.

De streamer is na de dubbele Hollywoodstaking actief bezig geweest met het aannemen van pitches en het doen van aanbiedingen. Het heeft net The Four Seasons binnengehaald, een komedie die is bedacht en geproduceerd door en met Tina Fey in de hoofdrol.

Dunham en Michael Cohen zullen naar verwachting uitvoerend produceren voor Good Thing Going, Comins is uitvoerend producent voor zijn Creative Engine Entertainment. Fifth Season is de studio.

Dit is de eerste samenwerking tussen Dunham en Comins, die dezelfde gevoeligheden hebben omdat ze allebei een provocerende jonge vrouwelijke ensembleserie hebben geleid met Dunhams HBO-komedie Girls, die ze heeft gemaakt, geproduceerd en gespeeld, en Showtime's drama Yellowjackets, dat Comins produceert. Het meest recente tweede seizoen van Yellowjackets werd genomineerd voor drie Emmy's, waaronder Outstanding Drama Series, en seizoen drie zal naar verwachting binnenkort in productie gaan.

Creative Engine en Fifth Season hebben onlangs ook The Holdout opgenomen, met in de hoofdrol en geproduceerd door Amy Adams, die meerdere aanbiedingen heeft gekregen.

Aan de speelfilmkant schreef en regisseerde Dunham onlangs Catherine Called Birdy.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten