Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Sanaa Lathan (Succession) gecast in serie over beruchte helderziende Miss Cleo

Sanaa Lathan (Succession) gecast in serie over beruchte helderziende Miss Cleo

Sanaa Lathan, die onlangs een Emmy-nominatie kreeg voor haar rol in Succession, gaat de hoofdrol spelen als de beruchte helderziende Miss Cleo in een nieuwe dramaserie.
Miss Cleo's echte naam was Youree Dell Harris, een actrice die vooral bekend werd door het vertolken van de woordvoerster van een helderziende pay-per-call-minute service genaamd Psychic Readers Networks in een serie reclames tussen 1997 en 2003. Haar slogan was "Bel me nu!".



Legendary Entertainment ontwikkelt het project met Lathan (foto) als uitvoerend producent. Voormalig Sony Pictures Television Head Drama Sharon Hall, die The Expanse produceerde, is ook uitvoerend producent van het project via haar Mom de Guerre Productions. Lathan zal ook de hoofdrol als Miss Cleo in de serie spelen, die wordt aangeboden aan streamers en zenders.

In 2002 klaagde de Federal Trade Commission de eigenaars van het bedrijf Psychic Readers Networks aan voor misleidende reclame, facturering en incassopraktijken. Harris werd niet aangeklaagd, maar de mensen achter het bedrijf gingen akkoord met een schikking door $500 miljoen aan schulden van de slachtoffers kwijt te schelden en een boete van $5 miljoen te betalen.

Harris was ook de stem van een personage in het computerspel Grand Theft Auto: Vice City. Ze overleed in 2016.

HBO Max bracht in 2022 een documentaire uit over haar leven, Call Me Miss Cleo.

De Miss Cleo-serie wordt beschreven als een donker komisch drama geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van de ster van de psychische pay-per-call service. Er wordt onderzocht hoe haar beruchte opkomst leidde tot een controversiële rechtszaak van de overheid waarmee meer dan $500 miljoen gemoeid was.

Lathan speelde in 1998 in de film Blade, gevolgd door rollen in The Best Man, Love & Basketball, Disappearing Acts en Brown Sugar. Ze speelde Alexa Woods in Alien vs. Predator en was ook te zien in The Best Man Holiday.

Onlangs werd ze genomineerd voor een Emmy voor Outstanding Guest Actress in a Drama Series voor haar rol als Lisa Arthur in Succession.

Andere televisierollen had ze onder andere in Showtime's The Affair, Hit and Run van Netflix, Boss van Starz en Nip/Tuck van FX.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten