Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Prequelserie van The Book of Eli in ontwikkeling met John Boyega

Prequelserie van The Book of Eli in ontwikkeling met John Boyega

John Boyega is klaar om de hoofdrol te spelen en uitvoerend producent te worden van The Book of Eli, een prequel-televisieserie van de post-apocalyptische actiefilm uit 2010.
Denzel Washington speelde de hoofdrol in de film van The Book of Eli. Boyega zal de jongere versie van Washington's Eli spelen in het project, dat afkomstig is van de schrijver van de film, Gary Whitta, bedenker/schrijver/uitvoerend producent van de potentiële serie, en de regisseurs, de gebroeders Albert en Allen Hughes, die uitvoerend produceren. De producent van de film, Alcon Entertainment, is de studio voor het televisieproject, dat naar verluidt binnenkort aan een selecte groep kopers zal worden aangeboden.

14688 The Book of Eli

De neo-Westerse film The Book of Eli speelt zich af dertig jaar nadat een nucleaire ramp een ecocide heeft veroorzaakt. Het draait om Eli (Washington, foto links), een nomade die zich een weg vecht door een verwoest, post-apocalyptisch Amerika terwijl hij een heilig boek beschermt dat de geheimen van de redding van de mensheid bevat.

Details over de televisieserie zijn vaag, maar bronnen vertellen dat het zich dertig jaar voor de gebeurtenissen in de film afspeelt, dus rond de tijd van de nucleaire gebeurtenis of de directe nasleep ervan.

Dit is een van de meest spraakmakende, ster-gedreven, op een eigen titel gebaseerde projecten op de premium TV-markt sinds het einde van de Hollywood-stakingen. Hoewel er tot nu toe al een handvol deals zijn gesloten, is de aankoop traag op gang gekomen. Er wordt verwacht dat het begin 2024 zal aantrekken, met The Book of Eli als voorbeeld dat een netwerk of streamer nodig heeft om op te vallen.

The Book of Eli uit 2010, gedistribueerd door Warner Bros, dat niet betrokken is bij de prequel-televisieserie, was een kassucces en bracht wereldwijd 157,1 miljoen dollar op met een budget van 80 miljoen dollar. De film had ook hoofdrollen voor Gary Oldman en Mila Kunis.

Boyega (foto boven rechts) staat bekend om zijn hoofdrol in de Star Wars-franchise en is te zien in Netflix's 2023 film They Cloned Tyrone tegenover Jamie Foxx. Zijn recente films zijn onder andere Breaking, waarvoor hij in 2022 de Sundance U.S. Special Jury Award for Ensemble Cast won, en The Woman King.

Op televisie speelde hij de hoofdrol in de gelimiteerde Prime Video-serie Small Axe, waarvoor hij Golden Globe- en Critics Choice-prijzen won en een BAFTA-nominatie kreeg. De volgende rol voor Boyega is de sciencefictionroman The Freshening van regisseur Cathy Yan.

Whitta, die ook Rogue One: A Star Wars Story en After Earth heeft geschreven, wordt begeleid door UTA, Circle of Confusion en Behr Abramson Levy Johnson.

Een ander televisieproject van Alcon Entertainment omvat de aankomende Prime Video-serie Blade Runner 2099, die zich vijftig jaar na het vervolg van de Blade Runner-film Blade Runner 2049 afspeelt.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

Futsudo
25 januari 2024, 21:37
Ben wel benieuwd naar deze prequelserie maar ik ben veel meer geïnteresseerd in de aankomende Prime Video-serie Blade Runner 2099. Helaas gaat dit nog wel even duren.
1
Log in om een reactie achter te laten