Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Game of Thrones-acteur Kit Harrington produceert nieuwe thrillerserie Empire of Dirt

Game of Thrones-acteur Kit Harrington produceert nieuwe thrillerserie Empire of Dirt

Kit Harington, vooral bekend als Jon Snow uit Game of Thrones, produceert een nieuwe thrillerserie die wordt omschreven als een 'zeer Britse western'.
Empire of Dirt (werktitel) wordt geproduceerd door Harington en Top Boy-schrijver Daniel West's Thriker Films met Des-producent New Pictures. De cast is nog niet bevestigd en Harington (foto onder) zou de hoofdrol kunnen spelen.



De achtdelige thriller volgt Jake, een grote naam in de grote stad die met tegenzin terugkeert naar de boerderij van zijn familie in het Lake District voor de bruiloft van een verre neef.

Hij is al vijftien jaar niet thuis geweest, maar na een tragisch ongeluk wordt hij ongewild het hoofd van zijn familie en ontdekt hij het ondenkbare, namelijk dat zijn vader een drugsafpersing van miljoenen euro's heeft gerund vanuit een verborgen hoekje van zijn familieland.

Harington en West zeiden dat de serie, die gedeeltelijk wordt gefinancierd en gedistribueerd door All3Media International, een "zeer Britse western is, tegen de prachtige visuele achtergrond van het Lake District".

"De Galloways zijn een familie die vecht om te overleven, worstelt met hun identiteit, trauma's en de last van de erfenis, terwijl oude tradities botsen met de mores van het moderne Groot-Brittannië," voegden ze eraan toe.

New Pictures CEO Willow Grylls zei dat de serie "spannend, gevaarlijk en leuk is, maar altijd met een schroeiende emotionele kern."

Haringtons productiebedrijf Thriker zat ook achter de BBC-hit Gunpowder, met Harington als hoofdrolspeler en West als uitvoerend producent. Harington heeft net de film Eternal Return van Village Roadshow, Macro en BK Studios afgerond. Vorige week vertelde hij voor het eerst hoe de roem die hij verwierf met het spelen van Jon Snow in HBO-kaskraker Game of Thrones ervoor zorgde dat hij worstelde met psychische problemen en alcoholisme.

New Pictures, dat eigendom is van All3Media, heeft recentelijk onder andere de ITV-hit Des met David Tennant in de hoofdrol, The Long Shadow van George Kay en de BBC/Netflix muzikale dramaserie Champion op zijn naam staan.

Empire of Dirt is ontwikkeld in samenwerking met All3Media International, dat de distributie verzorgt.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten