Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Colin Firth gaat hoofdrol spelen in dramaserie Lockerbie van Sky en Peacock

Colin Firth gaat hoofdrol spelen in dramaserie Lockerbie van Sky en Peacock

Lockerbie, de nieuwe serie die de vliegtuigramp van 1988 en het daaropvolgende onderzoek opnieuw zal bekijken, gaat naar Peacock.
Colin Firth (foto onder) zal de hoofdrol spelen in de vijfdelige gelimiteerde serie als een vader die gerechtigheid zoekt voor zijn dochter, die omkwam bij de explosie.



Peacock onthulde meer over de serie in onderstaand persbericht:

"Academy Award, BAFTA, Golden Globe en SAG Award-winnende acteur Colin Firth (The King's Speech, A Single Man, The Staircase) zal de hoofdrol spelen in de aankomende Sky en Peacock Original gelimiteerde event serie Lockerbie. Firth zal Dr. Jim Swire spelen, die op tragische wijze zijn geliefde dochter Flora verloor in de verwoestende gebeurtenis en sindsdien samen met zijn vrouw Jane hardnekkig gerechtigheid nastreeft.

De vijfdelige serie is een coproductie tussen Carnival Films, dat deel uitmaakt van Universal International Studios en Sky Studios. De bekende Schotse toneelschrijver David Harrower werkt mee aan de serie als hoofdschrijver. Maryam Hamidi (Vigil) is gastschrijver voor een aflevering. BAFTA Award-winnaar Otto Bathurst (Peaky Blinders, The Winter King) is de hoofdregisseur. Jim Loach (Save Me (2018)) regisseert ook een aflevering.

Op 21 december 1988 kwamen 259 passagiers en bemanningsleden om toen Pan Am Flight 103 38 minuten na het opstijgen explodeerde boven Lockerbie. Nog eens elf inwoners verloren het leven toen het vliegtuig neerstortte boven het rustige Schotse stadje.

In de nasleep van de ramp en de dood van zijn dochter Flora is Dr Jim Swire (Firth) benoemd tot woordvoerder van de families van de Britse slachtoffers, die zich hebben verenigd om waarheid en gerechtigheid te eisen. Jim reist over continenten en politieke scheidslijnen en begint aan een meedogenloze reis die niet alleen zijn stabiliteit, familie en leven in gevaar brengt, maar ook zijn vertrouwen in het rechtssysteem volledig ondermijnt. Terwijl de waarheid onder Jims voeten verschuift, wordt zijn kijk op de wereld voorgoed aangetast.

Lockerbie verkent de gebeurtenissen van de ramp en de nasleep ervan en biedt een intiem verslag van een man, een echtgenoot en een vader die alles op het spel zet ter nagedachtenis aan zijn dochter en de niet aflatende jacht op waarheid en gerechtigheid.

De productie van de serie begint begin dit jaar. Gareth Neame en Nigel Marchant zijn uitvoerende producenten voor Carnival Films. Sam Hoyle is uitvoerend producent voor Sky Studios. Andere uitvoerend producenten zijn David Harrower, Liz Trubridge, Jim Sheridan, Kirsten Sheridan en Oskar Slingerland. Brian Kaczynski is producer en Maryam Hamidi is ook mede-producer.

Lockerbie zal te zien zijn op Sky en streamingdienst NOW in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Italië, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, en op Peacock in de VS. NBCUniversal Global TV Distribution zal de internationale verkoop van de serie verzorgen.

De serie is gebaseerd op het boek The Lockerbie Bombing: A Father's Search for Justice van Jim Swire en Peter Biddulph, samen met meerdere andere bronnen."



De premièredatum en andere details over de serie worden later bekendgemaakt.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten