Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Hulu bestelt officieel een gelimiteerde serie over Amanda Knox en vindt hoofdrolspeelster

Hulu bestelt officieel een gelimiteerde serie over Amanda Knox en vindt hoofdrolspeelster

Het is officieel: Hulu heeft een gelimiteerde serie over Amanda Knox besteld en een actrice die de hoofdrol van Knox gaat spelen.
Knox zat in 2007 bijna vier jaar vast in Italië voor de moord op Meredith Kercher, een uitwisselingsstudent met wie ze een appartement deelde in Perugia, voordat ze werd vrijgesproken. Ze schreef over haar ervaringen in haar memoires uit 2013 Waiting to be Heard en was ook te zien in de Netflix-documentaire Amanda Knox uit 2016. De zaak werd eerder gedramatiseerd in de Lifetime-film Amanda Knox: Murder on Trial in Italy.



Margaret Qualley (foto) zal Knox spelen, die onterecht werd veroordeeld voor de moord op haar kamergenote Meredith Kercher. De gelimiteerde serie, waarover in januari voor het eerst werd bericht, zal gaan over haar zestien jaar durende strijd om haar naam te zuiveren.

De serie zal bestaan uit acht afleveringen van een uur.

Qualley heeft twee Emmy-nominaties op haar naam staan - een voor Maid in 2022 en voor Fosse/Verdon in 2019. Ook had zij een vaste rol in HBO's bovennatuurlijke dramaserie The Leftovers. Haar filmrollen zijn onder andere in de films Poor Things, met Emma Stone en Mark Ruffalo, en Once Upon a Time...in Hollywood van Quentin Tarantino.

Het nog titelloze project van 20th Television in samenwerking met The Littlefield Company is van KJ Steinberg, die ook zal dienen als uitvoerend producent. Steinberg was uitvoerend producent bij NBC's This Is Us. Daarvoor creëerde en produceerde ze Mistresses (US) van ABC.

Qualley zal uitvoerend produceren samen met Warren Littlefield, Lisa Harrison, Ann Johnson, & Graham Littlefield van The Littlefield Company, evenals Monica Lewinsky, Knox en Chris Robinson van Knox Robinson Productions.

De Knox-serie was al een tijdje in ontwikkeling bij Hulu. Lewinsky, die ook bekend staat om haar activisme, vertelde over de serie in een optreden in Today in oktober over een PSA-campagne over zelfpesten.

"Ik wou dat het al aangekondigd was, maar ik ben bezig met de productie van een serie over een andere jonge vrouw die haar leven gedecimeerd en verscheurd zag op het wereldtoneel, maar die op de een of andere manier wist te overleven," zei ze toen. "Ik denk dat het echt krachtig wordt."
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten