Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Vervolg op Kastanjemanden (The Chestnut Man) en meer Nordic TV nieuws van Netflix

Vervolg op Kastanjemanden (The Chestnut Man) en meer Nordic TV nieuws van Netflix

Een nieuwe dag, een nieuwe Netflix content slate in Europa.
Na de content showcases in Duitsland en Londen vorige week, heeft de streamer zijn slate in Scandinavië onthuld. Tot de belangrijkste serie-aankondigingen behoren een Noorse serie gebaseerd op de politierechercheur Harry Hole van auteur Joe Nesbø en Netflix' eerste Scandinavische periodedrama.

15006 Netflix Nordiv TV-series

Op het seriefront komt Harry Hole (werktitel) van bedenker Oystein Karlson, en is gebaseerd op de roman The Devil's Star van Jo Nesbø (foto rechts), over de titulaire detective. Working Title produceert met het oog op een debuut in 2026 en Nesbø schrijft het script.

De samenvatting luidt: "Een hittegolf treft een vakantie-stil Oslo. In een appartement bij de begraafplaats beginnen kleine zwarte klonten door de vloer te druppelen. Tegelijkertijd ligt politierechercheur Harry Hole op de grond in zijn kleine appartement, dronken, ontslagen en verlaten door zijn vriendin. In de jacht op zijn corrupte collega Tom Waaler heeft Harry zijn naaste collega verloren en alleen hij weet dat Tom Waaler achter de moord zit. Op hetzelfde moment wordt een andere vrouw vermoord aangetroffen met een afgehakte wijsvinger. Harry Hole krijgt zijn laatste missie. Samen met de enige andere eerste officier die niet op vakantie is: Tom Waaler."

The New Force (foto linksboven) is de eerste Scandinavische periodedrama van Netflix en speelt zich af in 1958. De serie volgt de eerste vrouwelijke politieagenten die in Zweden afstuderen. Veracht door het publiek, gekleineerd door de media en geminacht door hun collega's, wordt de kleine groep van baanbrekende agenten geplaatst in het meest door misdaad geteisterde district van Zweden, in Stockholm, waar ze zich realiseren dat hun grootste probleem niet de criminelen zijn, maar de weerstand van collega's en hun eigen familie.

Josefin Asplund, Agnes Rase en Malin Persson spelen de hoofdrollen in de serie, die is geschreven door hoofdschrijver Patrik Ehrnst samen met Elin Randin en Antonia Pyk. De regisseurs zijn Rojda Sekersöz en Julia Lindström en Cecilia Becker Forsberg is de producent. Art & Bob produceert met Jan Blomgren als uitvoerend producent. Er wordt gemikt op een lanceerdatum in 2026.

Een andere nieuwe serie is Diary of a Ditched Girl (werktitel), een Zweeds drama over een 31-jarige vrouw op zoek naar liefde van Banijay-owned Jarowskij. De serie is gebaseerd op de roman Halva Malmö Består av Killar Som Dumpat Mig van Amanda Romare. Geschreven door Tove Eriksen Hillblom en Moa Herngren en met Carla Sehn in de hoofdrol, wordt het volgend jaar gelanceerd.

Er komt ook een op zichzelf staand vervolg op de Deense serie Kastanjemanden/The Chestnut Man, gebaseerd op een roman van Søren Sveistrup, die ook bekend is van Forbrydelsen/The Killing. De serie is gepland voor 2026. Danica Curcic en Mikkel Boe Følsgaard (foto boven, linksonder) keren terug als de detectives Mark Hess en Naia Thulin in een drama gebaseerd op de misdaden van een gewelddadige moordenaar die slachtoffers stalkt voordat hij ze vermoordt. Sam Productions is verbonden; en Dorte Warnøe Høgh en Emilie Lebech Kaae.

Er komt ook een tweede seizoen van Barracuda Queens, dat een groep meisjes volgt die betrokken zijn bij een escalerende reeks overvallen en dit keer speelt het zich af in de kunstwereld.

Alva Bratt, Tea Stjärne, Sarah Gustafsson, Tindra Monsen, Sandra Zubovic, Izabella Scorupco, Cecilia Frode, Filip Berg en Joel Spira spelen de hoofdrollen.

Camilla Ahlgren en Sofie & Tove Forsman zijn de schrijvers en Asp & Varhos keert terug als producent van de serie, die in 2025 wordt uitgezonden.

Skruk/Baby Fever seizoen twee van Apple Tree Productions, de Zweedse misdaadserie The Helicopter Heist van B-Reel Films en het zalmindustrie familiedrama Billionaire Island van Rubicon zijn allemaal in de herfst gelanceerd, terwijl het Zweedse misdaaddrama Deliver Me op woensdag 24 april debuteert. Het Noorse Midsummer Night gaat op donderdag 11 april van start, terwijl Pernille seizoen vier in de zomer lanceert. Het populaire Ronja Rövardotter/Ronja the Robber's Daughter debuteert op donderdag 28 maart.

Aan het ongescripte front is een tweede seizoen van Love is Blind Sweden, waarin singles contacten leggen en bruiloften plannen met huwelijkskandidaten die ze nog nooit in levende lijve hebben gezien. Mastiff is de producent, Anna Nygren en Elias Malmberg produceren. Caroline Claesson, Andreas Johansson en Matilda Snöwall zijn de uitvoerende producenten.

Jenny Stjernströmer Björk, Netflix' Vice President of Content, Nordics betrad het podium tijdens de content showcase en zei: "De creatieve industrie in de Scandinavische regio is uitmuntend, met een aantal van de meest getalenteerde mensen ter wereld. We zijn zowel verheugd als trots op de fantastische series die we vandaag tijdens Next on Netflix hebben aangekondigd. Onze leden kunnen een prachtige mix van films, series, non-fictie en andere geweldige verhalen uit Scandinavië verwachten.

"Samen met onze partners zijn we vastbesloten om deze succesvolle reis voort te zetten, verenigd door ons doel om uitzonderlijk entertainment te maken dat mensen raakt en ontroert."

Netflix is sinds 2018 actief in Scandinavië.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

Movieman
20 maart 2024, 18:26
Laat maar komen !
1
mmvandoorn
20 maart 2024, 20:51
Het is Jo Nesbø, niet Joe.
1
Log in om een reactie achter te laten