Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Oscar-winnende regisseur Thomas Vinterberg gaat aan de slag met The Brothers Lionheart

Oscar-winnende regisseur Thomas Vinterberg gaat aan de slag met The Brothers Lionheart

Onafhankelijke studio Media Res heeft de met een Oscar bekroonde filmmaker Thomas Vinterberg aangetrokken om een gelimiteerde serie te maken over The Brothers Lionheart.
The Brothers Lionheart is een geliefde fantasyroman van Astrid Lindgren, schrijfster van onder andere Pippi Langkous, Emil van Lönneberga en Karlsson-op-het-dak. Het is een verhaal over volwassen worden, genesteld in een episch fantasie avonturenverhaal.

15017 Thomas Vinterberg

De Deense filmmaker Thomas Vinterberg (foto) zal de potentiële familieserie regisseren, die hij samen met Tony en Olivier Award toneelschrijver Simon Stephens zal schrijven.

Beiden zullen optreden als uitvoerend producent, naast Michael Ellenberg, Lars Blomgren en Lindsey Springer van Media Res, evenals The Astrid Lindgren Company. De ontwikkeling van het project begint deze maand.

De roman vertelt het verhaal van twee broers - Karl en Jonathan Lion - als ze de natuurlijke wereld verlaten en beginnen aan het avontuur van hun leven in het mythische land Nangiyala.

Lindgren's saga verkent klassieke thema's als liefde en verlies, angst en moed, tirannie en rebellie, terwijl de broers snel volwassen moeten worden om de duistere, mystieke krachten te ontwijken, te ontdekken en te verslaan die de goede mensen van de Wilde Roos Vallei dreigen te terroriseren.

The Brothers Lionheart, in het Nederlands uitgegeven als De gebroeders Leeuwenhart, werd oorspronkelijk gepubliceerd in 1973. Sindsdien heeft het miljoenen kinderen in Scandinavië, Europa en daarbuiten gevormd, waaronder Vinterberg, die met het boek opgroeide.

"The Brothers Lionheart is misschien wel de belangrijkste culturele nalatenschap van de generatie van mijn ouders," zei hij. "Het staat als een mijlpaal uit mijn kindertijd, levendig in mijn geheugen gegrift. Het project is een grote verantwoordelijkheid en tegelijkertijd een belangrijke droom die uitkomt om een serie te maken gebaseerd op dit immense en ontroerende verhaal - en op die manier te helpen het door te geven aan de generatie van mijn kinderen."

Dit is het eerste aangekondigde project voor Media Res International, dat iets meer dan een jaar geleden werd gelanceerd met het aantrekken van Lars Blomgren. Media Res, dat vorig jaar in een concurrerende situatie het boek The Brothers Lionheart verwierf, ontving onlangs een investering van RedBird IMI voor verdere uitbreiding van zowel zijn binnenlandse als internationale scriptinitiatieven.

"We zijn vereerd om samen te werken met Thomas Vinterberg, The Astrid Lindgren Company en Simon Stephens om dit baanbrekende boek tot leven te brengen voor een nieuwe generatie fans over de hele wereld", zegt Blomgren, hoofd van Media Res International. "Wat een zegen om dit huwelijk van talent en materiaal te laten dienen als Media Res International's eerste reis."

The Brothers Lionheart, geprezen als een boek in de fantasie traditie van magie, mythe, poëzie en avontuur uit het werk van C. S. Lewis, J.R.R. Tolkien en Hayao Miyazaki, is vertaald in vijftig talen. De enige noemenswaardige verfilming was de Zweedse film uit 1977, geschreven door Lindgren zelf die haar boek bewerkte. Van de roman is ook een musical gemaakt.

Sinds zijn film The Celebration, die in Cannes werd bekroond, heeft Vinterberg zowel Deense als Engelstalige films geregisseerd, waaronder Oscarwinnaar Another Round, Cannes-prijswinnaar The Hunt en Searchlight's Far From The Madding Crowd met Carey Mulligan in de hoofdrol. Hij is momenteel bezig met de postproductie van de gelimiteerde serie Families Like Ours voor Zentropa en Studio Canal.

Media Res is de televisiestudio achter onder andere The Morning Show, met in de hoofdrollen en als uitvoerend producent Reese Witherspoon en Jennifer Aniston, Pachinko, gebaseerd op de internationale bestseller, en Extrapolations, met Meryl Streep, Edward Norton en Marion Cotillard in de hoofdrollen voor Apple TV+.

Ook hebben zij Scenes From a Marriage (US), met Jessica Chastain en Oscar Isaac, voor HBO, gebaseerd op de klassieke film en I'm a Virgo, geschreven en geregisseerd door Boots Riley, voor Prime Video in hun portfolio.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten