Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Nieuwe dramaserie Untamed met Sarah Paulson in ontwikkeling

Nieuwe dramaserie Untamed met Sarah Paulson in ontwikkeling

Warner Bros.TV en Bad Robot nemen het project, gebaseerd op de memoires van Glennon Doyle, de komende weken mee naar potentiële kopers.
Warner Bros. TV heeft een geweldig creatief team samengesteld voor de serieverfilming van Glennon Doyle's bestseller Untamed.

15023 Sarah Paulson en Krista Vernoff

Sarah Paulson (foto links) zal de hoofdrol spelen in het drama en voormalig Grey's Anatomy en Station 19 showrunner Krista Vernoff (foto rechts) zal Doyle's memoires bewerken. Warner Bros. en Bad Robot, die de rechten op het boek heeft, zijn van plan om het project in de komende weken aan potentiële kopers voor te leggen.

Vertegenwoordigers van Warner Bros. TV en Bad Robot weigeren commentaar.

Jessie Nelson, Vernoffs producerende partner en echtgenoot Alexandre Schmitt en Andrew Stearn - via het trio Trip the Light Productions - zullen ook optreden als uitvoerende producenten.

Untamed is Vernoffs eerste televisieproject sinds ze Grey's Anatomy en Station 19 verliet aan het einde van het seizoen 2022-23, en ook haar eerste werk na het beëindigen van een algemene deal met ABC Signature.

Het door J.J. Abrams geleide Bad Robot sleepte de rechten voor Untamed in de wacht in 2020. Nelson en Doyle waren toen al verbonden aan het schrijven van de eerste aflevering. Het werd eerder verkocht aan HBO Max, maar is nu klaar om naar een groot aantal mogelijke kopers te gaan. Paulson kwam in 2022 aan boord van het project na een persoonlijke smeekbede van Doyle, die ze bespraken op Doyle's podcast We Can Do Hard Things.

Untamed was meteen een groot succes na de publicatie in maart 2020. Het verscheen zeven weken op nummer 1 in de bestsellerlijst van de New York Times en verkocht uiteindelijk meer dan 2 miljoen exemplaren. De memoires onderzoeken "de vrede en vreugde die we ontdekken als we stoppen met streven om aan de verwachtingen van de wereld te voldoen en beginnen te vertrouwen op de stem diep in ons."

"Vrouwen bevinden zich in een collectief moment van afrekening," zei Doyle toen Bad Robot de rechten op het boek verwierf. "We kijken naar bestaande modellen van huwelijk, ouderschap, religie, zaken, seksualiteit en politiek - en besluiten dat het tijd is om het oude te laten branden en ons een waarachtiger, mooier leven voor te stellen, en een meer rechtvaardige wereld voor ons allemaal."

Toevallig heeft een andere serie met de huidige titel Untamed - en ook afkomstig van Warner Bros. - een bestelling geplaatst bij Netflix. Die serie is een gelimiteerde thrillerserie met Eric Bana in de hoofdrol als een National Parks Service agent die een brute dood onderzoekt met banden naar duistere geheimen zowel in het park als in zijn eigen verleden.

Het door Bana geleide Untamed is van schrijvers Mark L. Smith, schrijver van onder meer The Revenant en The Midnight Sky, en zijn dochter Elle Smith. John Wells Productions van Warners is ook bij de serie betrokken.

Mark en Elle Smith en Bana zijn uitvoerende producenten, samen met Wells en Erin Jontow van John Wells Productions, Todd Black en Tony Shaw van Escape Artists Entertainment, Steve Lee Jones van Bee Holder Productions, en Cliff Roberts van Syndicate Entertainment.

Paulson is bekend van haar samenwerkingen met Ryan Murphy. Zo was zij te zien in negen seizoenen van Murphy's serie American Horror Story en in twee seizoenen van American Crime Story, beiden voor FX en speelde zij de titelrol in Ratched voor Netflix. Paulson had ook een vaste rol in de gelimiteerde serie Mrs. America van FX on Hulu.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten