Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Elisabeth Moss en Kerry Washington spelen de hoofdrol in Imperfect Women

Elisabeth Moss en Kerry Washington spelen de hoofdrol in Imperfect Women

Annie Weisman, bedenker van de Rose Byrne-comedy Physical op Apple TV+, keert terug naar de streamer met haar nieuwste project.
De serie is een bewerking van Araminta Halls roman Imperfect Women. Elisabeth Moss en Kerry Washington gaan de hoofdrollen spelen.

Weisman zal het boek, dat uitkwam in 2021, aanpassen als een gelimiteerde serie. De psychologische thriller is een coproductie van 20th Television en Apple Studios.

15089 Elisabeth Moss en Kerry Washington

Moss (foto links), wiens FX-serie The Veil volgende maand van start gaat, en Scandal-hoofdrolspeelster Washington (foto rechts) zullen ook de productie op zich nemen.

Het boek vertelt het verhaal van Nancy Hennessy, die wordt vermoord en twee beste vriendinnen achterlaat, een aanbiddende man en dochter en een geheime minnaar wiens identiteit ze meenam het graf in.

Nancy was beeldschoon, rijk en werd gekoesterd door degenen die haar kenden - aan de buitenkant was haar leven perfect. Maar terwijl het onderzoek naar haar dood vastloopt en haar vriendinnen Eleanor en Mary worstelen met hun verdriet, komen er duistere details aan het licht die onthullen hoe weinig ze wisten van hun vriendin, van elkaar en misschien zelfs van zichzelf.

Lindsey McManus zal samen met Moss de productie op zich nemen voor Love & Squalor Pictures, dat de eerste optie op het boek had. Washington zal samen met Pilar Savone de productie op zich nemen voor Simpson Street. Araminta Hall is ook uitvoerend producent, net als Weisman.

Elisabeth Moss noemde het project een "match made in heaven". "Vanaf het moment dat ik Araminta's roman ontving, kon ik het niet meer neerleggen. Het was zo'n opwindend boek; ik was er meteen verliefd op," zei ze. "Ik bewonder Kerry en haar werk als actrice en producent al vele jaren en was op zoek naar iets om met haar aan te werken. Ik was zo blij dat ze op het materiaal reageerde toen we het naar haar en Pilar van Simpson Street stuurden."

Washington voegde eraan toe dat ze "niet enthousiaster" kon zijn om het telefoontje van Moss te krijgen. "Ik ben al jaren een enorme fan van haar als briljant actrice en baanbrekend producent. Elisabeth en Lindsey hebben een onberispelijke smaak, zoals blijkt uit de manier waarop ze Araminta's aangrijpende roman hebben gepromoot, en ik kan geen betere persoon bedenken om dit project tot leven te brengen op het scherm dan de geweldige Annie Weisman. Imperfect Women is precies het soort spannende, complexe en rauwe verhalen dat we bij Simpson Street nastreven."

"Ik voel me vereerd dat Apple me opnieuw vertrouwt om complexe, gelaagde vrouwelijke personages op het scherm te brengen", voegt Annie Weisman toe. "Elisabeth, Kerry en Araminta zijn de perfecte medewerkers om deze Imperfect Women tot leven te brengen."
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten