Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Netflix bestelt Agatha Christie-serie The Seven Dials Mystery

Netflix bestelt Agatha Christie-serie The Seven Dials Mystery

Streamingdienst Netflix brengt het werk van Agatha Christie weer tot leven.
Netflix heeft Chris Chibnall's bewerking van The Seven Dials Mystery besteld voor een serie. De klassieke mysterieroman werd voor het eerst gepubliceerd in januari 1929.

In het oorspronkelijke verhaal besluit een groep huisgasten om als onderdeel van een practical joke een grap uit te halen met hun vriend Gerry Wade, een kampioen slaper. Ze laten acht wekkers afgaan in zijn kamer, de een na de ander. Maar als de ochtend aanbreekt, is er iemand dood en is er één klok verdwenen.

15125 The Seven Dials Mystery

Netflix onthulde meer over de serie in onderstaand persbericht:

"Netflix heeft The Seven Dials Mystery aangekondigd, geschreven door Broadchurch-bedenker Chris Chibnall en geproduceerd door The Crown-uitvoerend producent Suzanne Mackie van Orchid Pictures en Chris Sussman. Chris Sweeney zal regisseren.

Suzanne Mackie: "Ik vind het geweldig om The Seven Dials Mystery tot leven te brengen en een nieuwe generatie iconische Christie-personages op het scherm te brengen. Het was een genoegen om samen te werken met Chris Chibnall bij het creëren van deze gedurfde, eigenzinnige en ambitieuze visie voor de serie. Samen met Chris Sussman en Agatha Christie Limited, en onder de meesterlijke regie van Chris Sweeney, vinden we het geweldig om aan deze creatieve reis te beginnen. Ik kan geen opwindender eerste project bedenken voor Orchid Pictures, of een meer perfecte thuis voor dit verhaal dan Netflix."

Orchid Pictures werd in 2020 opgericht door Suzanne Mackie (uitvoerend producent van The Crown) met als doel verhalen van zowel opkomende als bekroonde schrijvers op het wereldtoneel te brengen. Suzanne heeft sindsdien een sterk vrouwelijk team samengesteld om een rijk aanbod aan diverse content te ontwikkelen, waaronder Hannah Campbell en Sophie Loizou.

Anne Mensah, Netflix: "De verhalen van Agatha Christie maken mysterieliefhebbers al generaties lang enthousiast, maar er is nog meer dat we kunnen ontdekken voor het publiek van Netflix."

James Prichard van Agatha Christie Limited voegde toe "Bundle Brent is een van mijn overgrootmoeders vlot geschreven interessante humoristische scherpe jonge vrouwelijke personages. Om haar tot leven te zien komen door de woorden van Chris Chibnall en deze productie met Orchid Pictures en Netflix is een droom die uitkomt. Ik denk dat kijkers zullen houden van deze wereld die we hebben gecreëerd, en hopen op meer."

The Seven Dials Mystery is de eerste serie die in productie gaat met Orchid Pictures en begint deze zomer met filmen.

Chris Chibnall zal de serie produceren via zijn bedrijf Imaginary Friends en James Prichard van Agatha Christie Limited is ook uitvoerend producent van de serie.

Aanvullende details en een premièredatum voor de nieuwe serie worden later bekendgemaakt.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten