Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Roman The Midnight Feast van Lucy Foley in ontwikkeling als televisieserie

Roman The Midnight Feast van Lucy Foley in ontwikkeling als televisieserie

De jacht op IP van boeken blijft de zaken aanjagen. Na wat wordt beschreven als een "zeer competitieve situatie", heeft Universal International Studios (UIS) de rechten gekocht van Lucy Foley's nieuwste roman, The Midnight Feast.
UIS, dat eigendom is van de Universal Studio Group (USG), zal een serieverfilming ontwikkelen van het boek, dat op 6 juni verschijnt en een van de meest in het oog springende titels was op de recente London Book Fair.



Foley (foto) wordt uitvoerend producent naast voormalig HBO Entertainment-baas Sue Naegle en Ali Krug, die de TV-ontwikkelingsserie van Annapurna overnam toen Naegle in 2022 haar rol als Chief Content Officer bij de studio van Meg Ellison neerlegde.

Bronnen vertellen dat USG's Creative Acquisitions en IP Management een belangrijke rol hebben gespeeld bij de overname van The Midnight Feast. Verschillende bronnen in de literaire IP-wereld hebben de toegenomen Amerikaanse aanwezigheid op de London Book Fair vorige week opgemerkt, met Foley's Britse en Amerikaanse agenten, Curtis Brown en UTA, onder degenen die sociale evenementen hielden. WME was ook op een belangrijke manier in de stad.

The Midnight Feast, dat wordt aangekondigd als "doorspekt met sfeer en een ijzingwekkend randje folklore", is een moordmysterie met een gesloten deur.

De logline luidt: "Gasten verzamelen zich voor de opening van The Manor Hotel, het nieuwe juweel aan de kust van Dorset. De champagne vloeit, de gastenlijst is sprankelend, de zon gaat onder op een onvergetelijke zomerzonnewende. Maar onder de mantel van het feest roert zich iets duisters. The Manor heeft een geheime geschiedenis; gebouwd in de schaduw van een eeuwenoud bos. Nu sluipen oude vrienden en vijanden uit de schaduw. En ze zullen snel ontdekken welke andere dodelijke geheimen er 's nachts tevoorschijn komen."

Foley was enkele jaren fictieredacteur in de uitgeversbranche voordat ze de bestseller The Book of Lost and Found uit 2015 schreef en sindsdien heeft ze onder andere de New York Times-bestseller The Paris Apartment en The Guest List geschreven.

"Ik ben ontzettend blij dat het briljante team van Universal International Studios The Midnight Feast gaat ontwikkelen," zei ze. "Vanaf de eerste ontmoeting wist ik dat ze het boek geweldig vonden en alles begrepen wat ik probeerde te doen door het te schrijven. Ik ben zo enthousiast over hun enorm creatieve visie op de adaptatie en dat ik deel mag uitmaken van het proces - watch this space."

"We hebben Lucy altijd bewonderd en haar vermogen om een verhaal te vertellen dat gebaseerd is op een specifieke plaats, maar dat weerklank vindt op een wereldwijd podium", zegt Tesha Crawford, SVP, Global Scripted Series, bij UIS. "Al vanaf het begin van The Midnight Feast sprongen haar personages, sfeer en mysterie van de pagina's af. We hoefden niet te wachten tot het verhaal uit was. We hoefden niet te wachten op de release om te weten dat deze briljante roman alle ingrediënten heeft voor een ongelooflijke televisieserie. We kunnen niet wachten om dit project tot leven te brengen."
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten