Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
True Crime-podcast Bone Valley wordt televisieserie

True Crime-podcast Bone Valley wordt televisieserie

Bone Valley, de podcast die de onschuld van Leo Schofield onderzoekt, zal worden omgezet in een script voor een televisieserie.
Scofield heeft bijna 35 jaar gezeten voor de moord op zijn vrouw, ondanks het feit dat een andere man de misdaad heeft bekend.

15238 Bone Valley

De podcast is afkomstig van de Pulitzer Prize-winnende auteur Gilbert King en Lava for Good, het bedrijf dat is opgericht door de activist geworden platenbaas Jason Flom en Jeff Kempler.

Het wordt nu ontwikkeld als een serie met Cathy Schulman's Welle Entertainment en Primary Wave Music. Dana Stevens zal de regie op zich nemen.

Geschreven en gepresenteerd door King samen met producer en onderzoeker Kelsey Decker, vertelt de podcast het verhaal van Schofield, de man uit Central Florida die onterecht werd veroordeeld en gevangen gezet voor de moord op zijn vrouw Michelle. Schofield heeft meer dan drie decennia in de gevangenis doorgebracht - zelfs nadat een andere gevangene, Jeremy Scott, de misdaad in detail had bekend.

De aandacht die King en de podcast op de zaak vestigden werd aangehaald in Schofields meest recente hoorzitting over voorwaardelijke vrijlating in mei 2023, waardoor Schofield werd overgeplaatst naar het Everglades Re-Entry Center. Er is een nieuwe hoorzitting gepland voor later deze maand.

De podcast is meer dan 10 miljoen keer gedownload en staat bovenaan de podcastlijsten. Hij werd ook uitgeroepen tot Beste Documentaire Podcast en Beste Verslaggeving bij de Ambie Awards.

Welle Entertainment zit achter series als The First Lady van Showtime en The Woman King, de speelfilm van Viola Davis die Stevens schreef. De volgende film is Amazon's The Idea Of You, die in mei uitkomt en Anne Hathaway en Nick Galitzine in de hoofdrollen heeft.

Primary Wave Music produceert als onderdeel van een deal die in 2020 werd getekend. Het bedrijf investeerde in een aantal Lava Media bedrijven, waaronder de Lava for Good podcasts. Flom had een relatie met het bedrijf die teruggaat tot toen hij voorzitter was van Virgin Records en de Capitol Music Group, toen hij artiesten tekende zoals Katy Perry en 30 Seconds to Mars.

Naast de serie is er ook een boekdeal en een tweede seizoen van de podcast. King en Decker werken opnieuw samen voor het tweede seizoen en het boek, geschreven door King, wordt in 2025 uitgegeven door Flatiron, een divisie van Macmillan.

"Gilbert en Kelsey's briljante werk heeft ons allemaal op een krachtige reis geleid - eerst met de podcast het licht laten schijnen op Leo's zaak en nu uitbreiden naar een televisiepubliek door middel van een scriptserie," zei Kempler. "Met Welle gaan we dieper in op dit verhaal en brengen we meer aandacht en pleitbezorging voor Leo's zaak en voor de benarde situatie van anderen die de nachtmerrie van een onterechte veroordeling hebben meegemaakt."

Schulman zei: "Ik vind het geweldig om samen te werken met Lava for Good en Primary Wave aan dit belangrijke project," zei ze. "Het verhaal van Leo Schofield en Michelle's moord is er een die diep resoneert, omdat het gebreken onthult in het Amerikaanse strafrechtsysteem, en ik ben vereerd om niet alleen deze zaak, maar ook andere die in de serie aan bod komen, op het scherm te brengen."

Als auteur ben ik altijd op zoek naar verhalen die niet alleen de waarheid aan het licht brengen, maar die ook de status quo ter discussie stellen," voegde King toe. "Leo's verhaal was bijzonder boeiend omdat het het complexe en vaak gebrekkige proces van strafrecht blootlegt. Door nauwgezet onderzoek en verslagen uit de eerste hand zijn we in staat geweest om de aandacht te vestigen op de zaak van een onschuldige, eervolle man die veel te lang gevangen heeft gezeten en over het hoofd is gezien. Ik hoop dat het werk dat we hebben gedaan zal helpen om het lang uitgestelde recht te laten zegevieren en anderen zal inspireren om vraagtekens te zetten bij wat ze geloven over de waarheid en ons rechtssysteem."

"Net als miljoenen Bone Valley luisteraars, was ik diep geraakt door Leo's emotionele veerkracht en de verrassende wendingen van zijn beproeving," zei Stevens. "De serie volgt ook Gilbert en Kelsey terwijl ze vasthoudend de misdaad oplossen die nog steeds zovelen achtervolgt: wie heeft Michelle vermoord? Het is een spannend moordmysterie en een openbaring over hoe makkelijk het is voor een jong persoon zonder middelen om onterecht veroordeeld te worden."
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten